Bolile sistemului de sănătate: Zeci de pacienţi sunt trimişi acasă de la spitale deşi încă nu sunt vindecaţi (VIDEO)

Bolile sistemului de sănătate: Zeci de pacienţi sunt trimişi acasă de la spitale deşi încă nu sunt vindecaţi (VIDEO)
Foto: moldova24.info

Bolnavi externați înainte de vindecare, operaţii amânate. Evident, în România. Motivul, halucinant: "pentru a face economie", susține Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților.

Cu alte cuvinte, pacienții sunt goniți acasă înainte să se facă bine , pentru a se face economie la fondurile de spitalizare ale CNAS, informează B1 TV. Iar mortalitatea în cazul externaților este îngrijorător de mare, mai spune Vasile Barbu.

Zeci de pacienţi sunt trimişi acasă de la spitale deşi încă nu sunt vindecaţi. Alţii, deşi cu afecţiuni grave, sunt operaţi la luni bune după ce le sunt descoperite bolile. O realitatea trăită de pacienţii din România, dintr-un motiv simplu. Se face economie la bugetul Sănătăţii. Cel puţin asta susţine președintele Asociației Pacienților.

Bolile sistemului de sănătate: Zeci de pacienţi sunt trimişi acasă de la spitale deşi încă nu sunt vindecaţi

#DIRECT_ONE_bkoruj#

”Într-adevăr, avem sesizări de la pacienţi, mai mult, s-a făcut o listă cu medici de familie, care preiau pacienţii, avem probleme cu dispensarizarea, culmea, unor pacienți luați direct de la Terapie Intensiva, trimiși acasă, de multe ori, chiar cu risc vital, adică trimitem acasă pacientul, că în spital nu mai are nicio şansă, deci, există şi acest fenomen”, a declarat Vasile Barbu, pentru B1 TV.

"Nimeni nu a făcut un calcul, nimeni nu a făcut o evaluare exactă, nici un protocol medical care să spună până unde trebuie ţinut pacientul în internarea de zi şi când este momentul în care se face dispensarizarea. Şi atunci pacienţii sunt trimişi acasă şi, dacă urmăriţi mortalitatea la 90 de zile de la externare, veţi vedea că mortalitatea are un procent foarte mare, care de cele mai multe ori este din cauza complicaţiilor în lipsa unei externalizări de calitate", a spus Vasile Barbu, potrivit Libertatea.

În replică, purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, spune că "răspunderea pentru actual medical le revine doctorilor, nu Casei de Asigurări. Casa nu poate decide când poate fi externat un pacient".

Anul trecut, bugetul sănătății a fost de 6,5 miliarde euro. Cu toate acestea, spune Vasile Barbu, Fondurile Casei de Asigurări de Sănătate se epuizează pe la sfârşitul lunii octombrie. În lunile noiembrie şi decembrie spitalele încep să refuze internările care nu sunt urgențe.

Conform documentelor CNAS, cele 425 de spitale din România primesc câte 4,7 milioane de euro anual, din care jumătate se duc în salariile cadrelor medicale, iar cealaltă jumătate se duc la întreţinerea unităţilor medicale. Cu toate acestea, cadrele medicale pleacă pe capete în străinătate, pentru salarii mai mari şi condiţii de lucru mai bune, iar pacienţii mor din cauza externărilor înainte de termen sau din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:49 - Erupție vulcanică surprinsă din avion: Imagini spectaculoase filmate de pasageri (VIDEO)
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:10 - Lucian Bode și Robert Sighiartău au votat imediat după ce s-au deschis secțiile de vot: „Am votat omul căruia i se potrivește cel mai bine haina prezidențială” / „Am votat pentru un om care poate să facă față tuturor provocărilor prin care trece România” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)