Bogdan Matei (PSD), după ce judecătorii și-au dat singuri salarii mai mari: E de râsul-plânsul, e jenant, dar din păcate, orice Guvern ar fi, trebuie să respecte deciziile instanțelor (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD), după ce judecătorii și-au dat singuri salarii mai mari: E de râsul-plânsul, e jenant, dar din păcate, orice Guvern ar fi, trebuie să respecte deciziile instanțelor (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea legii privind pensiile speciale, anunță Administrația Prezidențială.

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a avut o intervenție telefonică în cadrul emisiunii “Bună, România”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, unde a comentat acest subiect, dar a vorbit și despre faptul că suntem nevoiți să facem rost de încă 16 miliarde de lei suplimentar față de suma bugetată, pentru a plăti măririle de salarii din Justiție, pe care judecătorii și le-au acordat singuri, retroactiv.

“Această situație este de râsul-plânsul. Nici nu știi ce poți să faci în asemenea situații, indiferent care partid s-ar fi aflat la guvernare, cred că n-ar fi avut mari justificări la ceea ce se întâmplă, astăzi, în justiție, în sensul că ei dau în judecată, tot ei câștigă.

Este jenant ceea ce se întâmplă, dar din păcate, orice Guvern ar fi, trebuie să respecte deciziile instanțelor, pentru că altă soluție nu avem și nici nu poți să faci altceva decât să plătești ceea ce ei și-au câștigat ca și drepturi.”, a spus senatorul PSD.

Radu Buzăianu: „Deci suma depășește ce ați vehiculat dumneavoastră ca obținere din aceste măsuri pe care le-ați adus în această toamnă?”

Bogdan Matei: “Sigur că aceste decizii în Justiție depășesc. Nimeni nu cred că se aștepta la astfel de decizii, dar, din păcate, aceasta este realitatea și cu asta ne confruntăm în România, unii care dau cu ciocanul, își dau cu ciocanul și pentru propriile drepturi.”

Bogdan Matei a fost întrebat dacă există vreo soluție pentru această problemă.

„Nu există. O altă austeritate, cu cât pot să vii mai mult decât ceea ce ne-am propus? Nici măcar nu avem feedback-ul la ceea ce am aplicat astăzi, adică să venim din nou, într-un timp atât de scurt, cu noi măsuri, nu se justifică sub nicio formă.”

Radu Buzăianu: „Prin pachetul acesta de măsuri fiscale, care a fost abordat cu mare tevatură în această toamnă, înțeleg că se obțineau vreo 10 miliarde. Acum ar trebui să dăm aici 16 miliarde. Este o situație spectaculoasă”

Bogdan Matei: „Într-adevăr, este o situație spectaculoasă…”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)