Bogdan Matei (PSD), despre pașii pe care trebuie să îi urmeze pensionarii care au primit decizia de recalculare a pensiei greșită: Prima opțiune e de a te adresa Casei Naționale de Pensii (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD), despre pașii pe care trebuie să îi urmeze pensionarii care au primit decizia de recalculare a pensiei greșită: Prima opțiune e de a te adresa Casei Naționale de Pensii (VIDEO)
Sursa foto> Facebook / @Bogdan Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a spus în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pensionarii în cazul în care au primit decizia de recalculare a pensiei greșită.

Ce mesaj a transmis o pensionară care nu a primit decizia de recalculare

Realizatoarea emisiunii „Politica Zilei”, Ioana Constantin, a prezentat un mesaj al unei pensionare cu privire la decizia de recalculare.

“Îmi scrie o doamnă: Scuzați că vă abordez, sunt pensionară, economist, am lucrat în resurse umane, deci înțeleg tot ce se discută în emisiunile pe care le urmăresc. Vă supun atenției o variantă pe care vă rog să o dezbateți.

Eu, până astăzi, nu am primit decizia, deci voi primi talonul pe septembrie înaintea deciziei. Problema, dacă primesc decizia greșită, trimit prin poștă solicitare de revizuire, dar nu primesc răspuns în termen util, în ziua 40 de la primire, depun la tribunal dosar de judecată. Peste 3 luni, primesc decizia revizuită și dacă este nemulțumitoare, acțiunea judecătorească merge mai departe? Dar dacă decizia e corectă, conform documentelor din dosar, ce se întâmplă cu acțiunea mea în tribunal, cine sau cum o închide și sunt obligată să plătesc cheltuieli de judecată?”, este mesajul citit de Ioana Constantin pe care o pensionară i l-a trimis.

„Mergi întâi la Casa Națională de Pensii, vezi acolo dacă este greșit sau nu”

“Întrebarea este despre onorariu. Este corect ceea ce a transmis doamna ministru. Mergi întâi la Casa Națională de Pensii, vezi acolo dacă este greșit sau nu, pentru că în cazul în care se constată de către Casa Națională de Pensii că acest calcul a fost corect, instanța ce poate să facă? Tu rămâi cu onorariul dat către avocați și nu ți-l mai poate restitui absolut nimeni

Mai mult de atât, din câte știu eu, termenul de 45 de zile a fost mărit la 60. Poate greșesc”, a explicat Bogdan Matei.

Întrebat de riscul de a pierde aceste termene care trec imediat, senatorul a răspuns:

“Nu este un risc de a pierde, pentru că dacă tu te adresezi imediat în momentul în care ai primit decizia respective, către Casa Națională de Pensii în zona în care tu ești arondat, funcționarii de acolo sunt obligați să îți ofere răspunsul în conformitate cu cerințele tale. Deci, din punctul meu de vedere, cred că prima opțiune și, cred cu tărie, este aceea de a te adresa Casei Naționale de Pensii, care are această obligație de a te lămuri cu privire la calculu aferent pensiei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`