Bogdan Matei (PSD), despre cauza stabilită de procurori în cazul incendiului de la Ferma Dacilor: Din punctul meu de vedere, nu aceasta este cauza principală (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD), despre cauza stabilită de procurori în cazul incendiului de la Ferma Dacilor: Din punctul meu de vedere, nu aceasta este cauza principală (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Bogdan Constantin Matei

Procurorii au stabilit cauza incendiului de la complexul turistic Ferma Dacilor. “Sursa probabilă a incendiului fiind ’efectul termic al curentului electric’”, se arată în comunicatul emis de parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a fost prezent, marți, în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a vorbit despre cauza stabilită de procurori în cazul tragediei de la Tohani. Bogdan Matei este de părere că aceasta nu este singura cauză, ci, mai degrabă, este una „preliminară”.

“Din punctul meu de vedere, nu aceasta este singura cauză, este o cauză preliminară pentru că dacă am merge doar strict pe ceea ce ați menționat dumneavoastră, atunci sistemele actuale de electricitate, în momentul în care există astfel de bufeuri de tensiune, ele blochează intrarea de tensiune în orice locație. Știm foarte bine și la noi, în casele noastre, în momentul în care există o pană de curent pentru 5 secunde se oprește tot curentul până când mergi, din nou, la panoul respectiv, îl reactivezi și își revine.

Același mecanism se întâmplă și la gaze, deci în ziua de astăzi avem sisteme de protecție pentru persoanele care suntem cazate într-o astfel de pensiune, și mă gândesc că la un astfel de edificiu atât de amplu, condițiile sunt mult mai mari, de alarmare, de oprire a curentului, a gazului, deci sub nicio formă o astfel de pledoarie venită din partea procurorului cum că doar de la aceste bufeuri de tensiune a luat foc întreg edificiul respectiv.

Dacă ne uităm acolo, totul a ars ca o torță, dintrodată. Ceva este foarte clar, că dincolo de nerespectarea autorizațiilor ce ar fi trebuit să vină din partea unității administrativ teritoriale, acolo s-au folosit și materiale improprii. N-avem nimic care să ne asigure nouă protecție împotriva unui banal incediu. Ce s-ar întâmpla, spre exemplu, în România, dacă toți cei care merg astăzi ca turiști și avem, de exemplu, Valea Prahovei plină ar folosi un reșou, de care nu știe nimeni. Îl ai în geantă, nu te controlează nimeni la recepție, ajungi în cameră, ai un copil mic și ți se pare că e frig, l-ai băgat în priză, Doamne ferește ia foc chiar totul?!

Nu, există un sistem care oprește și mai departe administratorul își dă seama unde este cauza respectivă sau reșoul folosit ilegal în camera respectivă. Deci, din punctul meu de vedere, cred că este doar o cauză preliminară venită din partea pompierilor, care au fost la fața locului și au stins incendiul.

Însă nu aceasta este cauza principală la care vedem și noi cu toții ceea ce s-a întâmplat acolo, adică torță, efectiv…”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii scot pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)