Bogdan Matei (PSD), despre atacul cu benzină care a avut loc la Parlament: Acest magazin de suveniruri ar trebui mutat, după acest incident, în zona de după control corporal (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD), despre atacul cu benzină care a avut loc la Parlament: Acest magazin de suveniruri ar trebui mutat, după acest incident, în zona de după control corporal (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Bogdan-Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre incidentul de la Parlament, unde a avut loc un atac cu benzină, în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2.

„Individul respectiv nu reușise să treacă de filtrul de control aferent intrării în incinta Parlamentului”

Bogdan Matei a precizat că activitatea parlamentară nu a fost afectată, iar comisiile și Plenul au continuat fără probleme. Însă, senatorul consideră că, după acest incident, magazinul de suveniruri ar trebui mutat în zona de după control corporal.

„În acest moment, foarte multe detalii nu sunt. Poliția este în căutarea acestui individ ce a intrat în zona destinată turiștilor pentru că în Parlamentul României există 2 zone de control.

Prima este cea la intrare în Curtea Parlamentului, unde se face o identificare prin numărul de mașină și persoana care a solicitat o vizită pentru grupul respectiv de turiști, iar cel de al doilea filtru se regăsește chiar în intrarea Parlamentului pentru cele 2 Camere, Senat sau Camera Deputaților.

Individul respectiv nu reușise să treacă de filtrul de control aferent intrării în incinta Parlamentului și sigur că incidentul regretabil este acela că acest magazin de suveniruri este înaintea punctului de control corporal și acesta a avut posibilitatea, ca să zic așa, să facă ceea ce a făcut. Din această perspectivă, este regretabil, însă ceea ce vreau să spun este faptul că activitatea parlamentară nu a avut de suferit nici pe comisii, nici pe Plenul celor 2 Camere, din această perspectivă, dar rămâne același semn de întrebare cum un astfel de individ poate să facă așa ceva în incinta Parlamentului României”, a declarat fostul ministru.

„Acest magazin de suveniruri ar trebui mutat în zona de după control corporal”

„Zona este una foarte mică. În momentul în care, să spunem, că un grup este mai mare de 40-50 de persoane să știți că aceștia nu au loc în zona la care facem noi referire, ci coada respectivă se întinde în afara incintei Parlamentului, asta tocmai din ideea de a le da posibilitatea, să spunem, pentru intemperii și așa mai departe, oamenii să nu stea să aștepte în afara incintei, ci, totuși, să-i primești în condiții normale.

Deci din această perspectivă nu ai fi putut să faci zona de acces cu control corporal exact la ușă, la intrarea Parlamentului și tocmai de aceea s-a luat o astfel de măsură, de o zonă tampon, astfel încât oamenii, totuși, să fie în anumite condiții civilizate, în momentul în care își doresc să facă o vizită în Parlamentul României, la fel cum este și în aeroport. Există, totuși, o zonă mică în care tu poți să intri, dar, repet, și în zona respectivă, Poliția sau cei care asigură paza pot să intervină foarte rapid pentru că distanța între ei este una foarte mică, iar zona este una care îți asigură o vedere de perimetru și nu există niciun fel de problemă. Rămâne în continuare, așa cum am spus, această problemă a unui incident regretabil. Și da, din punctul meu de vedere, consider că acest magazin de suveniruri ar trebui mutat, după acest incident, în zona de după control corporal”, a mai precizat senatorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`