Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa, despre plafonarea adaosului comercial: „Nu se va întâmpla mare lucru și s-ar putea să avem o scumpire la alte produse” (VIDEO)

Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa, despre plafonarea adaosului comercial: Nu se va întâmpla mare lucru și s-ar putea să avem o scumpire la alte produse (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Sindicaliștii se declară pesimiști în legătură cu promisiunile Guvernului privind reducerea prețurilor la produsele de bază ca urmare a plafonării adaosului comercial. Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa,a  declarat în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, că măsura ar putea duce la scumpirea prețului la alte produse:

„Probabil nu se va întâmpla mare lucru și s-ar putea să avem o scumpire la alte produse. Ceea ce discutăm astăzi este efectul unor guvernanți care nu au o expertiză deosebită în domeniul economic și care nu înțeleg sau refuză să discute cu partenerii sociali tocmai pentru a găsi soluțiile aplicabile folositoare pentru cetățenii României.

Acest lucru se va întâmpla inclusiv în măsurile de austeritate care tot vor să le facă într-o formă sau alta. Este complet anormal ca o măsură de genul acesta economică să nu fie discutată cu partenerii sociali și analizată sub toate aspectele respective.

Repetăm situația din 2021 când s-a discutat la Guvern legat de acest lucru dar nu s-a înțeles deloc, problema scumpirii energiei electrice, procesul de liberalizare, cu efectul negativ pe care îl resimțim și astăzi, sursa inflației care se reflectă în bugetul fiecărei familii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`