Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu omologul său turc Mevlüt Çavuşoğlu: Susținerea României pentru continuarea dialogului UE-Turcia, printre subiectele abordate 

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu omologul său turc Mevlüt Çavuşoğlu: Susținerea României pentru continuarea dialogului UE-Turcia, printre subiectele abordate 
Foto: facebook.com/pnl.ro

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, joi, o discuție telefonică cu omologul său turc Mevlüt Çavuşoğlu, la inițiativa acestuia, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Cu această ocazie, oficialul turc l-a felicitat pe Aurescu pentru revenirea în funcția de ministru al afacerilor externe al României.

În cadrul discuției, Bogdan Aurescu a subliniat angajamentul pentru continuarea și dezvoltarea cooperării cu Turcia, care se derulează în baza Parteneriatului strategic adoptat în 2011.

În cadrul convorbirii, cei doi au făcut o trecere în revistă a aspectelor bilaterale curente, fiind reliefată satisfacția cu privire la stadiul cooperării economice, aflat pe o tendință ascendentă. ”De asemenea, a fost agreată importanța reluării lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică bilaterală”, se arată în comunicatul citat.

Totodată, ministrul român al afacerilor externe a evidențiat importanța intensificării cooperării în domeniul securității regionale la Marea Neagră și pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în formatul trilateral informal de securitate cu Polonia, fiind subliniată importanța continuării consultărilor în acest format.

Șeful diplomației române a reiterat susținerea României pentru continuarea dialogului UE-Turcia, în beneficiul ambelor părți și a reliefat abordarea constructivă a României, inclusiv pe perioada deținerii mandatului de Președinție a Consiliului UE, amintind organizarea Consiliului de Asociere UE-Turcia, după o pauză de patru ani.

În acest context ministrul Çavuşoğlu i-a adresat omologului său român invitația de a face o vizită în Turcia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`