Boeing a înregistrat pierderi de 3,4 miliarde de dolari, în pandemia de coronavirus

Boeing a înregistrat pierderi de 3,4 miliarde de dolari, în pandemia de coronavirus
Foto: Pixabay.com

Unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemia de coronaviurs este cel al industriei aeronautic. În contextul restricțiilor de circulație luate de guverne pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, producătorul de avioane Boeing a înregistrat pierderi de 3,453 miliarde de dolari în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu un profit de 374 milioane de dolari în perioada similară din 2019.

Pierderi imense pentru Boeing în pandemia de coronavirus

În aceste condiții se așteaptă tăieri de posturi masive. Conform datelor furnizate miercuri de compania americană, vânzările sale în perioada ianuarie-septembrie 2020 au scăzut cu 27%, până la 42,854 miliarde de dolari.

Aceste pierderi financiare vin la pachet cu demisii în masă. Producătorul de aeronave Boeing a declarat că va tăia 30.000 de locuri de muncă după un nou trimestru de pierderi masive pe fondul restricţiilor de circulaţie impuse de pandemie, anunţă The Guardian.

Grupul american spune că forţa de muncă va ajunge la 130.000 până la sfârşitul lui 2021, de la 160.000 la începutul lui 2020.

Boeing a anunţat 16.000 de concedieri în luna aprilie, când efectele economice ale coronavirusului deveneau destul de clare, şi a dus totalul la 19.000 în iulie, moment în care a întrerupt producţia modelului 747.

Pierderile nete ale companiei au depăşit 460 de milioane de dolari în T3/2020, în timp ce profiturile din aceeaşi perioadă a anului trecut ajungeau la 1,3 miliarde. Per total, veniturile din ultimul trimestru au scăzut cu 29% comparativ cu 2019 şi au ajuns la 14 miliarde de dolari.

Sectorul ar putea fi salvat doar de apariția cât mai rapidă a unui vaccin împotriva noului coronavirus

Președintele Consiliului European, Charles Michel, este optimist în ceea ce privește distribuția mult așteptatului vaccin împotriva noului coronavirus.

Acesta a declarat într-un interviu pentru RTL că trei sau patru vaccinuri urmează să fie disponibile până la sfârşitul lui 2020 şi începutul lui 2021 în Uniunea Europeană (UE).

”Potrivit informaţiilor noastre, sperăm ca, începând de la sfârşitul anului şi de la începutul anului viitor, trei sau patru vaccinuri să fie disponibile în mod treptat”, a declarat liderul UE.

”Comisia Europeană (CE), în numele statelor membre (UE), a semnat numeroase contracte pentru a ne asigura că, atunci când sunt disponibiloe vaccinuri, vom putea beneficia de dozele de care avem nevoie”, a dat asigurări fostul premier belgian.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025