BNS: Angajaţii CNAS vor sista din 12 noiembrie plăţile către spitale şi furnizorii de servicii. Întregul sistem va fi afectat. De zile întregi, nimeni din Guvern nu dă niciun semn de viaţă (VIDEO, FOTO)

BNS: Angajaţii CNAS vor sista din 12 noiembrie plăţile către spitale şi furnizorii de servicii. Întregul sistem va fi afectat. De zile întregi, nimeni din Guvern nu dă niciun semn de viaţă (VIDEO, FOTO)
Sursă foto: Captură Video - Blocul Național Sindical / Facebook

Blocul Național Sindical (BNS) a anunțat că, din 12 noiembrie, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor sista plăţile către spitale şi furnizorii de servicii.

„Începând cu data de 12 noiembrie 2023, angajaţii CNAS, membri ai Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată Blocului Naţional Sindical, aflaţi în protest generalizat la nivel naţional pe perioadă nedeterminată, vor sista plăţile către spitale şi furnizorii de servicii”, a transmis BNS, potrivit Agerpres.

Costin (BNS): Vor fi întârzieri mari la plata serviciilor către spitale și furnizori

De altfel, angajaţii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate și colegii lor din Casa Naţională de Sănătate au protestat, joi, în fața sediului CNAS.

„Vor fi întârzieri foarte mari în plata serviciilor entităţilor contractante cu Casa. Discutăm de spitale publice, private, discutăm de lanţuri de farmacii, discutăm de firme care vor să-şi recupereze banii de concedii medicale pe care le-au plătit. Deci, întregul sistem va fi afectat.

În câteva zile, oamenii din spitale, angajaţii din toate spitalele din România, se vor duce la bancomate şi vor vedea că nu le-au fost alimentate cardurile pentru că oamenii ăştia nu mai fac nicio plată până când problema lor nu este rezolvată”, a declarat Dumitru Costin, președintele BNS.

Acesta a mai susținut că angajații care protestează „muncesc de le sar ochii din cap” pe salarii care nu le-au mai crescut din 2018.

Costin (BNS) denunță ignoranța GuvernuluI Ciolacu față de problemele oamenilor

„Oamenii pe care îi vedeţi aici, şi poate pe unii dintre ei îi blamaţi, cu toate că sunt plătiţi prost pentru munca complexă şi responsabilităţile pe care le au, au avut grijă să nu aibă de suferit nicio gravidă, să nu aibă de suferit niciun bolnav de cancer, să nu aibă de suferit niciun bolnav care are nevoie de oxigen. Tot ce a însemnat urgenţe au procesat şi le-au rezolvat pentru că nu vor să-şi bată joc de oameni dar, în momentul în care ajungi în această situaţie disperată, ce-ţi rămâne altceva de făcut?

Am încercat să găsim o soluţie civilizată, fără scandal, fără conflicte sociale, fără consecinţe în plan social pentru alţii. Ne-au împins într-acolo. N-am primit de şase zile o solicitare de întâlnire, să ni se spună: ‘Veniţi să discutăm, asta e soluţia pe care v-o propunem’. Şase zile, plus încă două nelucrătoare în weekend, deci de 8 zile calendaristice nimeni din zona guvernamentală nu dă niciun semn de viaţă”, a mai spus Dumitru Costin, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`