Blue Air întârzie cu despăgubirea clienților / Documentele pentru naționalizarea companiei nu au fost obținute de Stat

Blue Air întârzie cu despăgubirea clienților / Documentele pentru naționalizarea companiei nu au fost obținute de Stat
Foto: Facebook/Blue Air

Clienții Blue Air nu vor fi despăgubiți în viitorul apropiat, întrucât Statul nu a obținut documentele de naționalizare a companiei nici după aproape trei luni de la anunțul privind preluarea operatorului aerian.

Călătorii companiei nu vor putea să își recupereze banii prea curând pentru biletele pe care nu le-au mai folosit. Blue Air a rămas cu un singur angajat, el nefiind plătit din vară.

Clienții Blue Air nu vor fi despăgubiți prea curând

Compania nu mai are niciun ghișeu deschis în Aeroportul din Otopeni. La unul dintre birourile Blue Air, pasagerii veneau să plătească diferite taxe sau să își cumpere bilete de avion.

În prezent, compania are datorii de aproximativ 200 de milioane de euro. Acestea au intrat în bugetul statului, după ce autoritățile române  au preluat acțiunile, potrivit stirileprotv.ro.

Blue Air mai are sub tutelă doar 2 aeronave, care sunt sub sechestru ANAF. Una dintre acestea se află pe un aeroport din Italia, cealaltă pe aeroportul din Bacău. Din cauza datoriilor, compania nu mai are bani în conturi și a rămas și fără flotă.

„Este parcată pe aeroportul Bacău, nu am primit niciun fel de hârtie de la ANAF sau de la oricare altă entitate prin care să ni se comunice altceva. Înainte de plecare se vor face formele normale de plată pentru această aeronavă pentru serviciile prestate în acest moment. Nu mai funcționează pe aeroportul Bacău”, a spus Lucian Sion, director tehnic Bacău.

Deși au trecut trei luni de la anunțul privatizării companiei, Șeful Autorității pentru Administrarea Activelor Statului a precizat că Statul nu a intrat sub posesia tuturor documentelor.

„În data de 8 decembrie am preluat acțiunile și nu reușim să intrăm în posesia actelor societății. În acest moment, în Blue Air există o singură persoană care mai este angajată, vorbim de doamna director economic. Este foarte greu să ne pună la dispoziție canitatea de acte de care noi avem nevoie. Nu mai avem nici director general sau CEO, cum se numea. Bănuim că și-au demisia, nu știm dacă au cărțile de muncă încheiate. Vin foștii angajați ne cer să le închidem actele de muncă, să plece, să își resolve situația financiară, vin creditorii”, a spus Florian Geantă, președinte Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:00 - Apele Române: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a scăzut la 70%
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii