Blocaje masive în Punctul de trecere a frontierei de la Halmeu: Camioanele de Ucraina așteaptă 720 de minute

Blocaje masive în Punctul de trecere a frontierei de la Halmeu: Camioanele de Ucraina așteaptă 720 de minute
Foto: snppc.ro

Sunt blocaje masive în Punctul de trecere a frontierei de la Halmeu, la granița cu Ucraina, unde timpul de așteptare este de 720 de minute pentru automarfare.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației anunță că, ținând cont de timpii crescuţi de aşteptare la automarfare înregistraţi pe sensul de ieşire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, au fost intensificate discuţiile cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluții, astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului.

Acest lucru este impus de faptul că formalitățile de control la frontieră, în România, sunt condiționate de capacitatea autorităților ucrainene de a prelua şi procesa camioane.

ITPF Sighetu Marmației precizează că, la Vama Halmeu, se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfășoară formalitățile de control, dar, dată fiind frontiera cu un stat non UE, controlul în PTF Halmeu este multiplu, respectiv control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, controlul rovinietei, precum și cel al greutății încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege.

În acest moment, prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu timpul de aşteptare pentru automarfare este de aproximativ 720 de minute.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`