Bloc de locuințe din Cluj-Napoca, demolat pentru că a fost construit ilegal / Locatarii au fost evacuați

Bloc de locuințe din Cluj-Napoca, demolat pentru că a fost construit ilegal / Locatarii au fost evacuați
Sursa foto: Captură YouTube - CLUJUST

Primăria Cluj a pus în executare o sentință definitivă a instanței, după ce un dezvoltator imobiliar a ridicat un bloc de locuințe, care a fost demolat luni, 2 octombrie.

Locatarii care s-au mutat deja în apartamentele nefinisate au fost somați să plece. Patru familii care locuiesc în imobilele numerotate de la 12 la 14, de pe strada Miko Imre, au fost nevoiți să părăsească locuințele, relatează Știri de Cluj.

Blocul a fost construit fără autorizație de Traian Onuc, pe numele său anterior Traian Floarea Ianson, pentru că și-a schimbat numele în instanță. Dezvoltatorul imobiliar a vândut zeci de apartamente în trei blocuri cu opt etaje, însă nu a oferit contracte. Ulterior, pe numele său au fost făcute sute de plângeri și, conform sursei citate, a păcălit cu peste 5 milioane de euro pe clujeni.

Patru familii au fost evacuate din propriile locuințe

Prima etapă a întregului proces constituie demolarea unui corp de clădire, loc în care stau patru familii. Acolo au fost cumpărate 35 de apartamente, dar doar 5 au putut fi locuite, pentru că blocul era construit la nivel de structură.

Victimele lui Traian Onuc au aflat adevărul despre această construcție după ce au cumpărat locuințele și s-au mutat în ele.

Sentința definitivă cere ca întregul bloc să fie demolat până în februarie anul viitor. Familiile au primit din partea primăriei containere sociale.

Acțiunea începută a fost supravegheată de jandarmi și polițiști.

În prima parte a acestui an, Traian Onuc a fost arestat pentru pentru înșelăciune, alături de un complice, Pavel Jașcău. Ulterior, el a fost plasat în iulie sub control judiciar de către Tribunalul Cluj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`