Biserica ortodoxă se alătură campaniei de vaccinare contra Covid-19. „Nicio boală nu poate birui omul“

Publicat: 17 12. 2020, 14:20
Sursa Foto: Mitropolia Olteniei

Biserica Ortodoxă Română se alătură Armatei în campania de vaccinare anti-Covid a populației, care ar trebui să înceapă între Crăciun și Revelion, când vom primi o tranșă de 10.000 de doze destinate lucrătorilor din sectorul sanitar.

Biserica, alături de Armată în campania de vaccinare anti-Covid

MitropolitulOlteniei a declarat că va face tot ceea ce este necesar pentru ca enoraşii să poată depăşi aceste momente grele şi are încredere că oamenii de ştiinţă „primesc luminare“ şi au realizat un vaccin bun.

„Ne vom pune în slujba enoriașilor, în slujba credincioșilor, și vom fi permanent alături de ei, vom sprijini cu tot ce vom putea și vom fi permanent alături de Armată”, a anunțat Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu,îndemnând, totodată, la rugăciuneîn această perioadă critică.

Încă de la debutul pandemiei de coronavirus, sfinții părinți au implorat divinitatea să ajute oamenii de știință în demersul lor de a descoperi un vaccin care să stopeze răspândirea bolii. Și iată că ne apropiem cu pași repezi de momentul în carevom da startul campaniei de imunizare a populației.

”Este adevărat că ştiinţa îşi spune cuvântul. Şi noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu, ca oamenii de ştiinţă să primească luminare şi să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai uşor de această pandemie. Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin şi noi ne rugăm acum să nu aibă reacţii adverse, pentru că ştim că orice vaccin are şi o componentă pozitivă, dar şi una negativă”, a mai spus mitropolitul Olteniei pentru presshub.ro.

„Ne rugăm să nu aibă reacţii adverse“

Înaltpreasfinţitul Irineu speră ca după vaccinare oamenii să înceapă o viaţă nouă.

”După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel, nu aş putea să spun că viaţa îşi va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viaţă nouă, conştientă şi oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău. Nădăjduiesc că viaţa oamenilor o să fie mai apropiată de Dumnezeu, de sursa de existenţă, iar dacă am trecut prin aceste greutăţi, ar trebui să şi învăţăm ceva, numai aşa am putea să profităm de această nenorocire. Să-l iubim pe Dumnezeu mai mult, să ne ferim de răutate, de invidie, de mândrie, şi de alte, alte, păcate, care au afectat omenirea mai mult decât o pandemie ca cea de astăzi. Sperăm ca această pandemie morală să se diminueze cât mai mult. Cel care se vaccinează şi cu credinţă nu va avea de regretat absolut nimic”, a concluzionat Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, pentru sursa anterior citată.