Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 17 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel. Cum se va desfășura ceremonia

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește 17 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel. Cum se va desfășura ceremonia
Sursa foto: Basilica

Biserica Ortodoxă Română sărbătorește pe 30 septembrie cea de-a 17-a aniversare de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Ce personalități sunt invitate la ceremonie

De la ora 09:00 va fi săvârșită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, după care va fi oficiat un Te Deum, conform Biroului de Presă al Patriarhiei Române, transmite AGERPRES. 

Începând cu ora 12:00, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, se va organiza un eveniment festiv la care sunt așteptați să participe membrii Sinodului Permanent, secretarul de stat pentru Culte, şefii cultelor religioase recunoscute din România, precum şi membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi ai Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Accesul în sală se va face pe bază de invitație.

Ceremonia de întronizare a Patriarhului Daniel a avut loc în 2007

Ceremonia de întronizare a Patriarhului Daniel ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe a avut loc pe 30 septembrie 2007. Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a fost cel care a rostit atunci cuvântul în numele Sfântului Sinod al BOR.

În cadrul ceremoniei organizată la Catedrala Patriarhală au participat mai mulți demnitari români și reprezentanți ai cultelor din străinătate. Printre participanţi s-au numărat preşedintele Traian Băsescu, Regele Mihai I, foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

De asemenea, au participat 30 de delegaţii cuprinzând 90 de ierarhi ai cultelor creştine. Au venit reprezentaţi ai tuturor Bisericilor Ortodoxe din lume, ai Consiliului Mondial al Bisericilor, ai Conferinţei Bisericilor Europene şi ai Bisericii Anglicane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:27 - Inundațiile din Galați au provocat pagube majore. O ambulanță a fost luată de viitură, iar echipajul a fost la un pas de moarte
19:25 - Adevăratele motive pentru care Dani Oțil și Mihaela Rădulescu au decis, de fapt, să se despartă. Detalii neștiute au ieșit la iveală
19:09 - O explozie nucleară ar putea salva Pământul de un asteroid de mari dimensiuni, spun oamenii de știință
19:08 - Florian Bodog îl contrazice pe Cîțu: Nu are nicio credibilitate. Eu nici nu cred că există o astfel de decizie. Probabil că o fi visat rău azi noapte (VIDEO)
18:52 - Care sunt cele mai frumoase cinci destinații de vacanță pe timp de toamnă. Câteva sunt foarte aproape de România
18:49 - Radu Miruță, despre decorarea lui Aurelian Bădulescu: O degradare a semnificației decorațiilor din partea Președintelui. Iohannis pare că își depășește recordurile de penibilitate în fiecare zi (VIDEO)
18:36 - Dani Oțil, uimit de ce se întâmplă în noul sezon Power Couple: „Mă uit la prima probă și nici nu îmi vine să …”
18:30 - Mesajul lăsat de bărbatul suspectat că a încercat să îl asasineze pe Donald Trump. Îi îndemna pe alții „să ducă treaba la capăt” și oferea și o recompensă
18:07 - Marcel Boloș: Nu s-a pus problema să lucrăm la impozitul progresiv. Rămânem cu cota unică, care știm că a produs mult bine pentru toți românii (VIDEO)
18:04 - Ce trebuie să facem de fiecare dată când tăiem o ceapă. Trucul simplu și ingenios care ne scapă de o mare problemă