Biserica Ortodoxă Română critică decizia Greciei de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex (VIDEO)

Biserica Ortodoxă Română critică decizia Greciei de a legaliza căsătoriile între persoane de același sex (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis o reacție în urma deciziei Greciei de a legaliza căsătoriile între persoanele de același sex și dreptul acestora de a adopta copii.

Bănescu a comentat pe Facebook, denumind titlul „Grecia, prima țară ortodoxă care legalizează căsătoria între persoane de același sex” ca fiind „supra-realist”, argumentând că sintagma „țară ortodoxă” este irelevantă și că decizia nu reflectă voința poporului grec ortodox, ci este rezultatul influenței politice.

El a susținut că instituția căsătoriei, care presupune exclusiv unirea dintre un bărbat și o femeie, a fost fundamentală pentru umanitate și a funcționat cu succes de-a lungul mileniilor, având roluri nobile și esențiale pentru societate.

Bănescu a subliniat că progresul omenirii nu trebuie confundat cu progresismul care, în opinia sa, sabotează această evoluție. El a adăugat că este esențial să înțelegem sensul existenței noastre și să nu confundăm libertatea individuală cu impunerea unor norme în sfera publică.

BOR, reacție față de legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex în Grecia

Bănescu a subliniat că această decizie are consecințe devastatoare, atât la nivel personal, cât și comunitar, și a avertizat că, indiferent de ideologie, realitatea și „legea morală” vor atrage atenția asupra încălcărilor.

Decizia de a permite căsătoriile între persoane de același sex în Grecia, s-a bucurat de sprijin din partea mai multor partide ale opoziției de stânga, însă premierul conservator Kyriakos Mitsotakis s-a confruntat cu opoziția din partea aripii conservatoare a propriului său partid, Noua Democrație (ND), care s-a opus acestei reforme. Cu toate acestea, Mitsotakis, reales anul precedent, a considerat că legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex este o măsură emblematică a celui de-al doilea mandat al său.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră