Biserica a cerut scutire de taxe pentru camionul care aduce lumânări în Focșani. Propunerea va fi aprobată în ședința Consiliului Local de miercuri

Biserica a cerut scutire de taxe pentru camionul care aduce lumânări în Focșani. Propunerea va fi aprobată în ședința Consiliului Local de miercuri
Sursa foto simbol: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei / Facebook

Camioanele care aprovizionează bisericile și asigură transporturile funerare vor fi scutite de plata taxelor pentru accesul în Focșani. Decizia urmează să fie luată de Consiliul Local în ședința din 31 ianuarie.

Camioanele care aprovizionează bisericile din Focșani, scutite de taxa de acces în oraș

Potrivit publicației locale Monitorul de Vrancea, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a solicitat scutire de taxe pentru camioanele care asigură aprovizionarea cu lumânări, obiecte de cult și alte lucruri necesare bisericilor din municipiu, deoarece aceasta nu e o activitate economică.

Consiliul Local va da curs solicitării în ședința de miercuri. Același proiect mai propune scutirea de taxa de acces în oraș pentru autovehiculele folosite la deszăpezire.

Solicitarea a fost înaintată în contextul în care, la finele anului trecut, Consiliul Local Focșani a modificat valoarea taxelor de acces în oraș pentru camioanele de mare tonaj, acestea fiind cuprinse între 50 și 80 de lei pe zi de camion, în funcție de greutate. Mai mari au devenit taxele de acces valabile un an, care pot ajunge acum la 8.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`