BioNTech spune că vaccinul dezvoltat cu Pfizer încă nu are nevoie de modificări împotriva variantelor de SARS-CoV-2

BioNTech spune că vaccinul dezvoltat cu Pfizer încă nu are nevoie de modificări împotriva variantelor de SARS-CoV-2
foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

Reprezentanții companiei germane BioNTech au precizat, luni, că la ora actuală vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat alături de americanii de la Pfizer nu necesită modificări pentru a oferi protecție împotriva diverselor variante de SARS-CoV-2.

Nimic nu a indicat că vaccinul de la Pfizer-BioNTech are nevoie de modificări împotriva noilor variante de SARS-CoV-2, spune compania germană

„Până la această dată, nu există dovezi că ar fi necesară o adaptare a actualului vaccin anti-COVID-19 al BioNTech împotriva principalelor variante emergente”, susține BioNTech printr-un comunicat de presă, potrivit News 18.

Chiar și așa, pentru eventualitatea în care vaccinul va avea nevoie de oarecare ajustări, compania a explicat că în martie a început testarea unei versiuni modificate a serului.

„Obiectivul acestui studiu este explorarea modalității de reglementare pe care BioNTech și Pfizer ar urma-o dacă SARS-CoV-2 s-ar schimba suficient de mult încât să necesite actualizarea vaccinului”, notează laboratorul german.

Totodată, este analizat impactul pe care l-ar putea avea administrarea unei a treia doze în ceea ce privește prelungirea imunității și protecția împotriva variantelor de SARS-CoV-2.

Ugur Sahin, șeful executiv al BioNTech, spunea în aprilie că vaccinul funcționează împotriva variantei indiene a coronavirusului.

Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer și BioNTech a fost primul ser de acest gen aprobat în SUA, în Marea Britanie și în UE, iar de atunci a fost distribuit în zeci de țări din toată lumea.

În prezent, Pfizer și BioNTech furnizează vaccin către 90 de țări de pe mapamond, iar producția ar urma să fie majorată la 3 miliarde de doze până la finalul anului 2021, comparativ cu ținta estimată anterior, de doar 2,5 miliarde de doze.

Serul de la Pfizer și BioNTech a fost primul utilizat și în România, unde până duminică seară au fost administrate aproape 6 milioane de doze din cele patru vaccinuri aprobate la nivelul UE, fiind astfel vaccinate peste 3,6 milioane de persoane, dintre care circa 2,3 milioane au primit inclusiv rapelul.

Până astăzi, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.731 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat luni de autorități. Un număr de1.015.092 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce29.034 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`