Bio Farma anunţă o eficacitate de până la 97% a vaccinului Sinovac împotriva COVID-19

Bio Farma anunţă o eficacitate de până la 97% a vaccinului Sinovac împotriva COVID-19
foto: Pixabay

Compania farmaceuticăBio Farma a precizat, marţi, că datele preliminare rezultate din studiul clinic pentru vaccinul anti-COVID-19produs de compania chineză Sinovac arată o eficacitate de până la 97%, scrieReuters, citată deAgerpres.

Echipa noastră care conduce studiul clinic a constatat, în termen de o lună, că datele intermediare relevă o eficacitate de până la 97%, a declarat Iwan Setiawan, purtător de cuvânt al Bio Farma.

Bio Farma nu a oferitdate legate de numărul de participanţi care au fost infectaţi în acest studiu.

În studiul clinic sunt implicate aproximativ 1.600 de persoane, notează Reuters.

Iwan mai spunecă Bio Farma va aştepta rezultatele finale şică se aşteaptă ca Agenţia pentru alimente şi medicamente din Indonezia să autorizeze în sistem de urgenţă la sfârşitul lunii ianuarie.

Marea Britanieaînceputmarţi campania de vaccinare împotriva Covid-19

Marea Britaniea început campania de vaccinare anti-Covid-19 de marți, fiind un moment ”istoric”, spune ministrulSănătăţii Matt Hancock, potrivit AFP.

Marea Britanieesteîn acest moment, cea mai afectată țară de pandemia de Covid-19 din Europacu peste 61.000 de decese.

De asemenea, aceastaeste primacare a autorizatvaccinuldezvoltat dePfizerşiBioNTech.

Ministrul Matt Hancock a numitprima zi de vaccinare drept ”Ziua Victoriei” și a mai spus că”săptămâna care vine reprezintă un moment istoric”.

”Prima dată vor avea prioritate cei mai vulnerabili şi cei cu vârsta peste 80 de ani, personalul din casele pentru vârstnici”, şi cei din serviciul public de sănătate ”vor fi printre primii care vor primi vaccinul”, a declarat el într-un comunicat, potrivit AFP, citat deDigi 24.

Acesta vorbeșete și despre eforturile persoanlului medical.

„Lucrează tot weekendul pentru a pregăti lansarea programului, primele vaccinări vor fi efectuate marţi”, a precizat NHS.

”Hub-urile” vor fi amplasateîn 50 de spitale din Anglia, ulterior fiind 1.000 de centre de vaccinare,potrivit Ministerului Sănătăţii.

Directoarea executivă a instituţiei, June Raine, a spus duminică, pentru BBC, că ”cele mai înalte standarde” internaţionale au fost aplicate.

Primul ministru Boris Johnson a mulțumit Serviciului de Sănătate NHS prin Twitter, „tuturor oamenilor de știință care au muncit atât de mult pentru a dezvolta acest vaccin, tuturor voluntarilor – și tuturor celor care respectă măsurile luate pentru a-i proteja pe ceilalți. Vom învinge acest lucru împreună ”.

Marea Britaniea devenit prima țară din lume care autorizează vaccinul de laPfizerșiBioNTechîmpotriva COVID-19

Marea Britanieesteprima țară din lume care autorizeazăvaccinul anti-coronavirusde laPfizerșiBioNTechpentru utilizare pe scară largă, transmiteBBC.MHRA, autoritatea britanică de reglementare în sector, susține că injecția, care oferă o protecție de 95% împotriva bolii COVID-19, este sigură pentru a fi distribuită.

Producătorii au planificat transportul dozelor de vaccinare cu precizie în avans. 975 flacoane cu cinci doze de vaccinare fiecare – în total 4875 – vin într-o cutie special dezvoltată de dimensiunea unei cutii de apă, care este umplută cu gheață. Companiile de logistică din întreaga lume ar trebui să poată livra vaccinul din fabrică în maximum trei zile.

Marea Britaniea comandat deja 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de persoane, cu câte două injecții pentru fiecare.

În jur de 10 milioane de doze ar putea fi disponibile în curând, cu primele doze ajungând înMarea Britanieîn următoarele zile.

Vaccinul împotriva COVID-19dezvoltat dePfizerșiBioNTecheste un vaccin de tip nou, intitulat mARN, care folosește un fragment micuț de cod genetic din virusul pandemic pentru a învăța corpul cum să lupte împotriva acestei boli infecțioase și să construiască imunitate.

Vaccinurile trebuie stocate la o temperatură de circa -70 de grade și vor fi transportate în cutii speciale, dotate cu gheață. Odată livrate, ele pot fi păstrate în frigidere până la cinci zile.

ÎnMarea Britanieeste vorba despre rezidenții și personalul din aziluri, ce vor fi urmați de oamenii cu vârste mai mari de 80 de ani și alți angajați din sectorul sanitar și social.

Vaccinul se administrează sub forma a două injecții, la 21 de săptămâni distanță.

O femeie în vârstă de 90 de ani este prima persoană din lume căreia i-a fost administrat vaccinul Pfizer/BioNTech anti-Covid

O femeieîn vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord esteprima persoană din lume căreia i-a fost administrat vaccinulPfizer/BioNTechanti-Covid în afara testelor, potrivitBBC.

Margaret Keenan, care este din orașul Enniskillen, spune că s-a simţit „privilegiată” să primească vaccinul anti-COVID-19la University Hospital din Coventry.

Vaccinul i-a fost administrat la ora locală 06:30.

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, pot fi nerăbdătoare să petrec timp cu familia şi prietenii de Anul Nou, după ce am fost singură mare parte din an”, a spusMargaret Keenan, cu o săptămână înainte să împlinească 91 de ani.

Ea mulțumește echipei NHS (National Health Service) pentru îngrijirea oferită.

„Sfatul meu pentru orice persoană căreia îi este oferit vaccinul este să îl primească. Dacă eu îl pot face la 90 de ani, atunci şi voi îl puteţi face”.

Programul britanic de vaccinare are caobiectiv protejarea celor mai vulnerabili şi revenirea la o viaţă normală. Vaccinarea nu este obligatorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)