Bijuterii de aur în valoare de aproape jumătate de milion de lei, confiscate de polițiștii de frontieră. Unde erau ascunse

Bijuterii de aur în valoare de aproape jumătate de milion de lei, confiscate de polițiștii de frontieră. Unde erau ascunse
Sursa foto: Freepik.com

Peste un kilogram de bijuterii de aur în valoare de aproape jumătate de milion de lei au fost descoperite la intrarea în România, în punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse. Polițiștii de frontieră au descoperit cele menționate anterior sub roata unui autocar.

Un cetățean turc a încercat să introducă ilegal în țară un kilogram de bijuterii de aur

„Polițiștii de frontieră români și bulgari din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse împreună cu lucrătorii din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 1 kg de bijuterii susceptibile a fi din aur, ascunse sub roata din față a unui autocar.

La data de 16.08.2024, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat la controlul de frontieră, un autocar ce aparține unei firme de transport persoane”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră români și bulgari au efectuat un control, iar în urma acestuia, sub roata din față a mijlocului de transport, au găsit mai multe pachete care conțineau bijuterii din metal galben și alb, susceptibile a fi aur, în cantitate de 1.131 grame, în valoare de aproximativ 395.850 lei.

Întreaga cantitate de aur, ce aparținea unui cetățean turc, pasager în autocar, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  contrabandăconform art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, au mai transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`