Bijuteria ascunsă a României: Locul cu o priveliște uimitoare situat pe un vulcan. Puțini români știu de el

Bijuteria ascunsă a României: Locul cu o priveliște uimitoare situat pe un vulcan. Puțini români știu de el
Foto: Captura Youtube

România este o țară încântătoare, care îți taie răsuflarea cu locurile sale minunate. De la frumusețea naturii până la priveliști impresionante, această țară are multe de oferit. Un astfel de loc extraordinar este Dealul Șumigului, situat chiar pe un vulcan.

Frumusețea ascunsă a Dealului Șumigului

În România, există un loc neobișnuit situat pe un vulcan, o descoperire care ar putea surprinde mulți oameni. Cu toate că este un loc spectaculos, puțini turiști au avut ocazia să-l cunoască, deoarece detalii despre el nu au fost foarte răspândite în rândul publicului larg. Situat la o altitudine de 205 metri, acest loc oferă o priveliște impresionantă.

În inima Banatului se ascunde un adevărat colț de rai numit Dealul Șumigului, la doar 55 de kilometri distanță de unul dintre cele mai frumoase municipii ale României, Timișoara, și la doar 4 kilometri de pitorescul oraș Gătaia. Acest loc special adăpostește un secret prețios, un vulcan adormit de milenii, căruia nimeni nu i-a descoperit până acum frumusețea și misterul.

Acolo, te vei întâlni cu sate tradiționale pitorești, ce păstrează cu mândrie bogata moștenire culturală a regiunii Banat. Peisajele pline de farmec îți vor răscoli simțurile, iar Cula Vârșețului, o bijuterie arhitecturală din țara vecină, Serbia, te va fermeca cu siguranță.

În subteran sunt roci bazaltice

Zona în care se află acest vulcan adormit are un potențial extraordinar, însă autoritățile locale nu au reușit să-l valorifice adecvat. Cu toate acestea, un geograf pasionat și implicat și-a exprimat hotărârea de a aduce acest vulcan în atenția publicului, cu scopul de a permite românilor să-l descopere și să-l viziteze.

„Acest deal s-a format în cuaternar, cu două milioane de ani în urmă, când pur și simplu a avut loc o erupție: noi suntem în vârful unui vulcan stins. În Banat au fost doi vulcani. Acesta și cel de la Chizătău. În subteran vom găsi roci bazaltice. E o zonă seismică, Banloc-Herculane. Una din cele mai active din România.

Știți de cutremurele care au avut loc la Banloc, la Gătaia. Noi avem aici o prelungire a acelui culoar tectonic. Zona Șumigului e o zonă agricolă puternică datorită solului bogat în tot felul de minerale”, a declarat geograful Ilie Rădoi, de la Asociația Ariergarda, care intenționează să promoveze acest loc, potrivit Adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)