Bicicliștii și utilizatorii de trotinete, nemulțumiți de numărul redus de piste din Capitală: „Lipsesc cu desăvârșire”

Bicicliștii și utilizatorii de trotinete, nemulțumiți de numărul redus de piste din Capitală: „Lipsesc cu desăvârșire”
Sursa foto: Freepik

Polițiștii din Capitală au făcut miercuri, 20 septembrie, o razie care i-a avut în vedere pe bicicliști și pe utilizatorii de trotinete. În doar 90 de minute, autoritățile au dat aproape 130 de avertismente și amenzi.

Tot miercuri, un biciclist a fost depistat că era beat, având o alcoolemie de 0,06 alcool pur/litru în aerul expirat, fiind amendat cu 870 de lei.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani nu a fost singura persoană cu probleme. Mulți dintre bucureștenii care merg cu trotineta sau bicicleta nu știu că trebuie să aibă cardul de identitate asupra lor.

Bucureștenii, nemulțumiți de numărul mic de piste din Capitală

 „Legea stabilește anumite reguli pe care aceștia ar trebui să le cunoască înainte de a utiliza aceste mijloace de deplasare. Am identificat situații în care aceștia nu respectau prevederile rutiere. Fie utilizau trotuarul pentru deplasare, deși este interzis, fie utilizau partea carosabilă, deși aveau zona amenajată”, a declarat Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.

Multe persoane aleg bicicleta sau trotineta pentru a evita traficul sufocant și se plâng de faptul că în București sunt prea puține piste amenajate.

„Dacă știți că ați mers de nenumărate ori cu bicicleta sau trotineta pe aici, v-ar fi sărit în ochi acel indicator decolorat? Mie nu. Sunt anunțată acum cu amenda, dacă așa li se pare normal. Cu trotinetele ajungi repede, nu stai în trafic, dar într-adevăr nu sunt piste”, a declarat o femeie, scrie stirileprotv.ro.

„La cât mai multe piste”, a spus un bărbat, care atunci când a fost întrebat dacă sunt probleme cu infrastructura a răspuns „100%, lipsește cu desăvârșire”.

De la începutul anului, în București, abaterile bicicliștilor sau a celor care merg cu trotineta au cauzat 35 de accidente grave în care două persoane și-au pierdut viața.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`