Bicarbonatul de sodiu, aliatul secret din baie. Reușește să îndepărteze mai multe feluri de murdărie

Bicarbonatul de sodiu, aliatul secret din baie. Reușește să îndepărteze mai multe feluri de murdărie
Foto: pixabay.

Mulți oameni se confruntă în băile lor cu calcarul și tartrul din toaletă și chiunetă. Deși majoritate apelează sa soluții comerciale puternice pentru a combate aceste depuneri, un truc simplu care conține bicarbonatul de sodiu, poate face minuni în îndepărtarea murdăriei și a petelor de calcar.

Este important să menținem o baie curată

Păstrarea curată a toaletei și chiuvetei nu este doar o chestiune de aspect. O igienă potrivită previne acumularea bacteriilor și germenilor care ne pot pune în pericol sănătatea. De asemenea, acumulările de calcar și tartru devin dificil de îndepărtat odată formate, așa că o curățare periodică este necesară pentru a evita petele și mirosurile neplăcute, conform casa-cu-bicarbonat-de-sodiu-pentru-a-2394753.html

Trucul simplu pentru curățarea băilor

Pentru a îndepărta calcarul și tartrul într-un mod eficient, un tikoker cunoscut a descoperit o metodă revoluționară, care se poate face acasă. Aveți nevoie de bicarbonat de sodiu, praful de spălat, oțet alb, apă caldă și o sticlă de plastic pentru amestec.

Amestecă bicarbonatul de sodiu și detergentul de rufe în părți egale cu apă caldă, prin care să obțineți o pastă ușor de aplicat. Ulterior se adaugă oțet alb în compoziție. Reacția dintre bicarbonat și oțet va contribui la dizolvarea tartrului și a depunerilor de calcar.

Transferă soluția într-o sticlă de plastic pentru o aplicare mai ușoară și pulverizează pe zonele afectate din toaletă și chiuvetă. Lasă amestecul să acționeze timp de aproximativ 5 minute, timp în care calcarul începe să se dizolve. După acest interval, curăță bine suprafețele cu o perie sau un burete.

Ce alte trucuri sunt utile pentru curățenie

Dacă dorești alternative eficiente pentru îndepărtarea calcarului și tartrului din baie, poți încerca următoarele soluții.  Oțet fierbinte și sare: Pentru petele dificile, fierbe oțetul și amestecă-l cu sare. Aplică soluția pe suprafețele afectate și lasă să acționeze câteva minute.

Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată: Acest amestec dezinfectează și elimină rapid tartrul, lăsând suprafețele curate și igienizate. Bicarbonat de sodiu, vin alb și lămâie: O combinație populară care curăță în profunzime și oferă băii un miros plăcut și proaspăt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`