Benzile unice pentru autobuzele din București, o mulțumire pentru călători / Ce spun șoferii despre ele: „Ne încurcă”

Benzile unice pentru autobuzele din București, o mulțumire pentru călători / Ce spun șoferii despre ele: „Ne încurcă”
Foto: Facebook @ STB

Benzile unice pentru autobuzele din București mulțumesc cu adevărat călătorii, care spun că, prin înființarea acestora, deplasarea lor cu mijloacele de transport se desfășoară bine. Șoferii, însă, nu sunt de aceiași părere.

Numărul benzilor unice dedicate doar transportului comun din București a crescut. Călătorii se declară a fi fericiți, pentru că ajung mult mai repede decât înainte la o destinație.

Pe cealaltă parte, șoferii par să nu fie la fel de mulțumiți, pentru că, după părerea lor, benzile unice îngreunează traficul.

Ce spun șoferii despre benzile unice pentru autobuzele din Capitală

Cea mai nouă bandă dedicată transportului public are un kilometru și începe de la Casa Presei Libere și se încheie aproape de Arcul de Triumf. Astfel, timpul de așteptare va fi mai mic cu 20 de minute pentru călători, conform responsabililor din administrație.

Șoferii nu consideră că benzile sunt o idee foarte bună, pentru că îngreunează traficul și mai tare.

„O prostie. Nu o prostie că n-ar trebui o bandă unică, banda unică ar trebui să fie pe partea aia și una pe partea asta, nu pe mijloc. Bineînţeles că ne încurcă, uitați-vă ce e pe dreapta”, spune un șofer.

„Ca șofer mă încurcă destul de tare, eram obișnuit să merg pe cele 2 benzi, o mai luam pe aici. Asta este, n-avem ce să facem. Avem destul de mult de așteptat”, a mai spus un altul, potrivit stirileprotv.ro.

„Decizia de a amplasa banda unică pe axa nord centru, pe axul central al Bulevardului Regele Mihai a fost luată din două considerente: unul tehnic, pentru că cele două benzi care existau în trecut, și vedeți marcajul anterior, erau de 5 metri și nu satisfăceau două autovehicule. Marea majoritate a liniilor care traversează acest culoar unic în rondul de la Arcul de Triumf se încadrează și fac stânga. Și atunci traversarea de pe marginea drumului peste cinci benzi de trafic auto era foarte dificilă pentru autobuzele care se aflau în circulație”, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Chiar dacă șoferii nu par să fie mulțumiți de benzile unice, pasagerii sunt fericiți: „Transportul în comun trebuie să aibă o prioritate”.

„Merge repede, este foarte bine. La autobuze ar trebuie, ca să nu mai staționeze atâta, că întârziem și la serviciu, stăm foarte mult în trafic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`