Beneficiile și daunele ardeiului gras: De ce ar trebui să-l mănânci

Beneficiile și daunele ardeiului gras: De ce ar trebui să-l mănânci
Foto: pixabay.

Beneficiile și daunele ardeiului gras sunt bine cunoscute oamenilor de știință. În august, fermierii recoltează ardei gras suculenți. Această legumă nu este doar baza pentru mâncăruri delicioase precum ardeii umpluți cu carne tocată, ci și o sursă bogată de vitamine.

Ardei gras, o sursă de vitamine

Ardeiul dulce conține o cantitate imensă de substanțe și vitamine, precum beta-caroten, riboflavină, acid folic și ascorbic. Majoritatea vitaminelor dintr-o legumă sunt distruse în timpul tratamentului termic, astfel încât ardeii sunt mai sănătoși atunci când nu sunt procesați.

Compoziția de vitamine în ardei este diferită și depinde de culoarea acestuia. De exemplu, legumele  verzi sunt bogate în acid clorogenic, care are un efect benefic asupra vaselor de sânge. Există mai multe vitamine C și A în ardeiul roșu decât în ​​lămâi și coacăze negre. Și în fructele galbene există mult potasiu, util pentru inimă și sistemul nervos, și beta-caroten necesar pentru acuitatea vizuală.

Beneficiile ardeiului gras pentru femei

Acidul folic din piper este extrem de benefic pentru sistemul reproducător feminin. Ardeiul este foarte util femeilor însărcinate, deoarece previne pierderea unghiilor, dinților și părului în această perioadă. Această legumă întinerește pielea și reduce riscul de cancer de sân.

Ardeiul dulce este benefic pentru inimă și vase sangvine. Dacă mănânci mai des ardei gras, atunci sistemul cardiovascular va deveni mai sănătos. Această legumă scade conținutul colesterolului rău în sânge, previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățește calitatea sângelui.

Contraindicații pentru consumul ardeiului

Ardeiul dulce poate fi consumat în fiecare zi. Acesta nu va dăuna unei persoane sănătoase. Dar pentru unele boli, această legumă este contraindicată. Nu se recomandă consumul de ardei oamenilor cu aritmii, gastrită, ulcere, boli cronice de rinichi și ficat, angină pectorală.

Trebuie să fie utilizat cu atenție sporită pentru pacienții hipotensivi, deoarece acest produs scade tensiunea arterială. Iubitorii de ardei crud trebuie să spele bine legumele, deoarece pielea poate fi procesată pentru o depozitare îndelungată.

Cum se păstrează ardeiul gras

Ardeiul gras se deteriorează rapid și „infectează” alte legume. Prin urmare, este mai bine să depozitați ardeii în pungi de hârtie separate sau în șervețele. La temperatura camerei, leguma devine rapid moale și uscată. Păstrați-l la frigider în secțiunea de legume. Ardeii tolerează bine înghețarea, așa că pot fi tăiați în felii și păstrați la congelator.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`