Iaurtul grecesc se remarcă prin conținutul său ridicat de proteine și nivelul scăzut de zahăr rafinat, oferind numeroase beneficii pentru sănătate. Dieteticienii recomandă consumul iaurtului grecesc și integrarea acestuia în dieta de zi cu zi.
Iaurtul grecesc se diferențiază de cel obișnuit prin faptul că este strecurat pentru a elimina zerul, rezultând un produs mai dens și concentrat în acid lactic. Acest proces nu doar că îi conferă o textură cremoasă, dar și crește conținutul de proteine, potrivit Adevărul.ro.
„Iaurtul grecesc este bogat în proteine, în general cu un conținut scăzut de zahăr rafinat, o sursă bună de nutrienți și bogat în probiotice”, a declarat luna trecută pentru Parade dieteticianul Michelle Darian, manager de marketing științific și de produse la InsideTracker.
„Este considerată o opțiune de masă sau gustare sănătoasă pentru persoanele care caută să adauge mai multe proteine și mai puține zaharuri rafinate în dieta lor.”
Acidul lactic produs prin fermentație are efecte benefice asupra pielii, îmbunătățind elasticitatea și diminuând uscăciunea obrajilor. În plus, iaurtul grecesc este bogat în vitaminele A, B12 și B2 (riboflavină), și minerale esențiale precum fosforul, zincul, seleniul și potasiul.
Iaurtul grecesc conține o proteină din lapte cu digestie lentă, care „tinde să îl facă bogat în proteine totale și mai puțin bogat în carbohidrați decât alte tipuri de iaurt”, a declarat săptămâna aceasta Kristina Cooke, dietetician înregistrat la Academy of Nutrition and Dietetics, pentru USA Today.