Broccoli este una dintre legumele cu cei mai mulți nutrienti și cele mai multe beneficii pentru sănătate. Conține mai multe substanțe nutritive esențiale, precum vitamina C, K, acid folic și fibre.
Această legumă poate reduce riscul de cancer, deoarece este plină de compuși vegetali. Legumele crucifere, precum broccoli, eliberează o substanță fitochimică numită sulforafan în momentul în care sunt tocate sau mestecate. Această substanță este cunoscută pentru proprietățile de combatere a cancerului potrivit
O dietă pe bază de broccoli poate reduce riscul de boli cardiovasculare, deoarece aceste legume sunt pline de fibre, antioxidanți și compuși antiinflamatori, care ajută la scăderea nivelului de colesterol, dar și la îmbunătățirea tensiunii arteriale și funcției cardiace.
Broccoli contribuie la întărirea sistemului imunitar, fiind o sursă bogată de vitamine și antioxidanți. O cană de broccoli tocat conține 90% din valoarea zilnică pentru vitamina C, potrivit adevărul.ro.
O dietă pe bază de broccoli poate contribui la îmbunătățirea sănătății oaselor, datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține. Broccoli ofer aproximativ 43 miligrame de calciu pe cană.
Această legumă este o sursă bună de fibre prebiotice, care hrănesc bacteriile benefice din intestin și contribuie la protejarea mucoasei intestinale.
În plus, fibrele din broccoli contribuie la prevenirea constipație. Blocului conține substanțe antiinflamatorii care poate duce la reducerea riscului de inflamație cronică.