Beneficiile cojilor de banană. La ce pot fi folosite acestea și de ce sunt recomandate de specialiști

Publicat: 23 05. 2024, 23:50
Sursa Foto: Freepik.com

Un nou studiu a explicat care sunt beneficiile cojilor de banană. Acestea pot fi măcinate și transformate într-o făină mult mai bună decât cea clasică.

Cojile de banană conțin mulți nutrienți

Potrivit unui studiu citat de ScienceAlert, cojile de banană uscate și măcinate într-o făină pot fi transformate în produse mult mai bune și sănătoase decât cele făcute cu făina de grâu.

Oamenii de știință au declarat că produsele din coajă de banană sunt sigure pentru consum. Mai mult, acestea conțin mult mai multe fibre, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.

Cum ar trebui utilizată făina din coajă de banană

Prăjiturile care conțin o cantitate mult prea mare de făină din coajă de banană ies maronii și tari, datorită prezenței fibrelor suplimentare. Însă, atunci când produsele de patiserie sunt preparate cu făină care conținea doar 7,5% coajă de banană, textura lor este mult mai plăcută.

Incorporarea făinii din cojile de banane în preparate precum pâinea și pastele poate fi o alternativă demnă de luat în considerare. Potrivit unui studiu din 2016, înlocuirea cu până la 10% din făina de grâu cu făină din coji de banane poate îmbogăți conținutul de proteine, carbohidrați și grăsimi al pâinii.

Consumul cojilor de banane nu doar că poate contribui la o alimentație mai sănătoasă, dar poate și să ajute la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40% din greutatea unei banane este reprezentată de coajă, iar adesea această parte bogată în nutrienți este aruncată fără a fi valorificată.