Beneficiile cafelei privind longevitatea. Ce proprietăți are asupra organismului

Beneficiile cafelei privind longevitatea. Ce proprietăți are asupra organismului
Sursă foto: Pixabay

Cafeaua este una dintre cele mai populare și consumate băuturi din lume, fiind apreciată și la noi în țară de un număr mare de români. Puțină lume știe totuși că această băutură ne poate ajuta să avem o viață mult mai îndelungată.

Ce beneficii are cafeaua asupra longevității

Cafeaua este cunoscută pentru faptul că ne poate oferi un plus de energie, însă aceasta poate avea efecte pozitive asupra longevității. De asemenea, cafeaua ne poate ajuta să avem un risc mai scăzut de a ne confrunta cu anumite boli de inimă, conform click.ro. 

O simplă ceașcă de cafea pe zi ne poate ajuta să reducem riscul de deces. Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că cei care consumă între 2,5 și 4 cești de cafea pe zi au avut un risc de deces mai mic cu 29%.

Experții sunt de părere că cele peste 100 de componente biologic active din cafea sunt responsabile pentru efectele pozitive pe care această băutură le are împotriva bolilor cardiovasculare, dar și pentru a ne spori longevitatea.

Cum nu ar trebui să consumăm cafeaua

Medicii ne recomandă ca atunci când consumăm cafeaua dimineața și ne dorim să beneficiem de toate efectele pozitive ale acesteia, să nu adăugăm lapte sau orice alt ingredient.

Băută simplă, cafeaua poate aduce o serie de beneficii în organism, precum reducerea riscului de apariție a bolii Parkinson sau pentru cei care se confruntă deja cu aceasta, îi poate ajuta să se coordoneze mai ușor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`