Coaja de portocală conține o mulțime de vitamine și are o serie de beneficii pentru organismul nostru. De aceea, specialiștii ne recomandă să nu mai aruncăm coaja de portocală după ce consumăm fructul.
Coaja de portocală ajută la sistemul cardiovascular și previne apariția palpitațiilor sau infarctului. Mai mult, aceasta scade nivelul de colesterol, potrivit specialiștilor. Coaja de portocală conține vitamina C, polifenoli, potasiu, vitaminele B, fibre și antioxidanți, potrivit click.ro.
Conform unui studiu realizat în cadrul Universității din Florida, un compus organic produs de bacterii și numit N-oxid de trimetilamină, poate fi eliminat din intestine cu ajutorul cojii de portocală.
Cojile de portocală pot fi consumate propriu-zis, sub formă de ceai sau date pe răzătoare și folosite în diverse preparate.
Ceaiul din coaja de portocală ajută la lupta cu kilogramele în plus. Fiind extrem de util în diete, acesta poate fi consumat în fiecare dimineață, după-amiază sau seara.
„Ceaiurile naturale pentru slăbit reprezintă o resursă suplimentară când ești la dietă, ajutând la scăderea retenției de lichide și accelerând procesele metabolice, utile în cura de slăbire, mai ales când ajungi în fazele de platou din timpul dietei recomandate de către nutriționist.
Când ții o cură de slăbire, ai un meniu zilnic pe care îl respecți sau o serie de alimente pe care e bine să le consumi în cantități mai mari, și altele pe care trebuie să le limitezi sau să le eviți. În general, e vorba de mai multe legume, fructe, carne slabă, ouă și de mai puține făinoase albe, produse cu zahăr și grăsimi trans.
Însă, pe lângă ceea ce mănânci, și ceea ce bei te poate ajuta să slăbești mai cu avânt. Lasă deoparte sucurile îndulcite și bea mai multă apă, deoarece apa contribuie la slăbit, sprijină digestia și curăță deșeurile din corp. Pe lângă apă, e bine de știut că și unele ceaiuri îți pot fi de folos în lupta cu kilogramele. Important este să le bei ca atare, nu cu zahăr, sau, dacă vrei să le îndulcești, să folosești un îndulcitor natural fără calorii”, spune dr. Oana Cuzino, potrivit doc.ro.