ADEVĂRUL despre ciocolata neagră! Nimănui nu îi vine să creadă…
Ciocolata neagră este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente.
Grăsimile din ciocolata cu lapte sunt săturate, iar consumul lor creşte componentă nocivă a colesterolului, dar și riscurile.
Ciocolata neagră, pe de altă parte, este benefică.
Aceasta conține o cantitate mare de cacao, iar aceasta este bogată în flavonoizi, compuşi care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăţi miraculoase asupra sănătăţii, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu, pentru Agerpres.
„În păstaia de cacao există seminţele de cacao şi acestea conţin un procent mare (20%) de flavonoizi. Flavonoizii se mai găsesc într-o mare varietate de plante: afine, mere, alune, ceapă, ceai verde, etc. Proprietăţile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atât în media, cât şi în jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental că, prin consumul de alimente de origine vegetală bogate în flavonoizi, organismul este protejat împotriva stresului oxidativ, adică îşi manifestă capacitatea de substanţă antioxidantă”, a spus aceasta.