Ciocolata neagră este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente.
Grăsimile din ciocolata cu lapte sunt săturate, iar consumul lor creşte componentă nocivă a colesterolului, dar și riscurile.
Ciocolata neagră, pe de altă parte, este benefică.
INCENDIAR! LOREDANA CHIVU S-A DEZBRĂCAT PENTRU UN MANELIST CELEBRU! IMAGINI INTERZISE CARDIACILOR (GALERIE FOTO)
Aceasta conține o cantitate mare de cacao, iar aceasta este bogată în flavonoizi, compuşi care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăţi miraculoase asupra sănătăţii, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu, pentru Agerpres.
LACRIMI ÎN SHOWBIZ! RUGĂCIUNI PENTRU CĂTĂLIN BOTEZATU! INIMA A CEDAT LA SPITAL! IMAGINI ȘOCANTE (GALERIE FOTO)
„În păstaia de cacao există seminţele de cacao şi acestea conţin un procent mare (20%) de flavonoizi. Flavonoizii se mai găsesc într-o mare varietate de plante: afine, mere, alune, ceapă, ceai verde, etc. Proprietăţile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atât în media, cât şi în jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental că, prin consumul de alimente de origine vegetală bogate în flavonoizi, organismul este protejat împotriva stresului oxidativ, adică îşi manifestă capacitatea de substanţă antioxidantă”, a spus aceasta.