Beatrice Mahler: Probabil că într-o lună o să asistăm și în România la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 (VIDEO)

Beatrice Mahler: Probabil că într-o lună o să asistăm și în România la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 (VIDEO)
Dr. Beatrice Mahler / Foto: Captură spot video Guvernul României

Probabil într-o lună va crește și bilanțul pandemic din România, a estimat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, vineri, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan, în contextul în care evoluția epidemiei din țara noastră este într-un adevărat contrast cu situația din alte țări europene, cum este Italia, spre exemplu.

Situația fusese comentată pe B1 TV și de medicul Radu Țincu, care a explicat că România a avut un val 4 ceva mai intens, ceea ce ne protejează în momentul de față în dezvoltarea valului 5.

Probabil că într-o lună o să asistăm și în România la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, spune Beatrice Mahler

Întrebată când crede că se vor modifica lucrurile și în România, având în vedere că țara noastră pare cea mai sigură în acest moment, Beatrice Mahler a afirmat: „Da, dar să nu uităm că de o lună am ieșit din cel mai crunt val, care a însemnat vieți pierdute și o presiune extrem de mare pe sistemul de sănătate. În acest moment, suntem într-o perioadă ușor favorabilă din acest punct de vedere, dar ținând cont de rata crescută de transmisibilitate pe care o are acest virus și de faptul că tot mai multe țări din partea vestică intră în zona roșie de la o săptămână la alta și au un număr impresionant de persoane care se infectează chiar dacă au și persoane care au trecut prin boală, și persoane care au fost vaccinate, probabil că decalajul de două luni între valul din vestul Europei și valul din România, care era până acum cam perioadă medie, se va înjumătăți, deci probabil că într-o lună o să asistăm și în România la o creștere a numărului de cazuri”.

În aceeași intervenție, Beatrice Mahler s-a arătat de părere că, probabil, secvențierea va trebui extinsă și către alte categorii de persoane.

„În acest moment, toate spitalele, sau unitățile medicale, au primit o informare de la Institutul de Sănătate Publică în care suntem atenționați să trimitem spre secvențiere probele pozitive care provin de la pacienți care au călătorit în străinătate sau au contact cu persoane care au călătorit. Probabil că secvențierea va trebui extinsă și la alte categorii de persoane, la persoane care nu au neapărat istoric de călătorie, dar sunt simptomatice și sunt pozitive – sigur că da, pe grupuri aleatorii de identificare, până la urmă, a tulpinii majoritare”, a explicat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`