Beatrice Mahler: Nu putem discrimina persoanele care au trecut prin boală. Nu sunt date că s-ar putea reinfecta, decât în situații excepționale, cu tulpini noi (VIDEO)

Beatrice Mahler: Nu putem discrimina persoanele care au trecut prin boală. Nu sunt date că s-ar putea reinfecta, decât în situații excepționale, cu tulpini noi (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a explicat că o persoană care a trecut prin boala produsă de infecția cu SARS-CoV-2 are anticorpi și este protejată o perioadă de timp. „În acest moment, în România, trei luni nici măcar nu ai nevoie să îți faci testul Covid, pentru că probabilitatea este mică”, a spus medicul, miercuri, pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dr. Beatrice Mahler, pe B1 TV, despre nivelul de anticorpi pe care îl conferă trecerea prin boală și vaccinul anti-COVID-19

Întrebată care ar fi propunerea medicilor pentru decidenții politici în ceea ce privește norma de aplicare a liberei circulații și a organizării de evenimente pentru persoanele care au trecut prin boală, precum și cum va fi măsurat nivelul de anticorpi, dacă se va întâmpla acest lucru, Beatrice Mahler a explicat: „Din punctul meu de vedere, este extrem de important să ținem cont de imunitatea pe care o are persoana, iar o persoană care a trecut prin boală are anticorpi, este protejată o perioadă de timp. Nu sunt date că s-ar putea reinfecta, decât în situații excepționale, cu tulpini noi. Prin urmare, în acest moment, în România, trei luni nici măcar nu ai nevoie să îți faci testul Covid, pentru că probabilitatea este mică, iar la nivelul Uniunii Europene, pe ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, n.r.), se specifică o fereastră de imunitate post-trecere prin boală de șase luni”.

„E adevărat că post-vaccinare titlul de anticorpi maxim publicat de anumite firme care produc vaccinuri este de opt luni, și aici lucrurile sunt un puțin diferite și valoarea anticorpilor este mai mare, dar nu putem discrimina persoanele care au trecut prin boală”, a mai spus Beatrice Mahler.

Ea a fost întrebată și despre ipoteza vehiculată de anumite persoane, care susțin că vor fi nevoite să se revaccineze după o perioadă de șase luni, deși au efectuat rapelul relativ recent.

„Discuțiile pornesc de la o știre care a fost dată publicității de Marea Britanie, unde se realizează în acest moment un studiu cu două brațe pentru persoanele care au fost vaccinate anul trecut cu ambele doze și care au primit a treia doză, doză care la o parte din cei vaccinați s-a primit cu același vaccin cu care au fost vaccinați la primele două doze, iar pentru altă parte au primit un vaccin modificat, adaptat noilor tulpini. Se pare, din datele pe care le-au prezentat, dar sunt extrem de sumare și nu aduc foarte multe detalii din punct de vedere științific, că persoanele care au mai mult de 50 de ani au o scădere a titlului de anticorpi după o perioadă de timp, se pare că după opt luni, de aceea au nevoie de un booster pe imunitate, adică să își crească nivelul de anticorpi, pentru a fi protejați. Nu sunt informații despre modul de reacție al persoanelor sau despre ce se așteaptă legat de vaccinarea cu a treia doză, care să conțină practic o modificare a tipului de vaccin, ușoară modificare”, a răspuns managerul Institutului „Marius Nasta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`