Beatrice Mahler: Medicul de familie este cel care apreciază oportunitatea tratamentului antibiotic / Acasă trebuie să fim atenți la saturația oxigenului sau la frecvența respiratorie (VIDEO)

Beatrice Mahler: Medicul de familie este cel care apreciază oportunitatea tratamentului antibiotic / Acasă trebuie să fim atenți la saturația oxigenului sau la frecvența respiratorie (VIDEO)
Foto: facebook.com/beatrice.mahler

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a abordat discuțiile legate de tratamentul antibioticîn cazul infecției cu noul coronavirus, dar a vorbit și despre câteva dintre simptomele COVID-19, sau mai exact de semnele care ar trebui să ne îngrijoreze.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Beatrice Mahler despre tratamentul antibiotic și simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze

Întrebată joi, în direct pe B1 TV, când se impune tratamentul cu antibiotice în cazul infecției cu noul coronavirus, Beatrice Mahler a răspuns: „Tratamentul antibiotic în infecția cu coronavirus și în mod special cu azitromicină are rol antiinflamator, pentru că azitromicina se știe de ceva timp că la pacientul cu afectare respiratorie poate să contribuie la reducerea inflamației în căile respiratorii, însă de la acest punct până la a administra antibiotic la orice tip de afectare pe care o produce coronavirusul este cale lungă. De aceea, medicul de familie sau medicul specialist este cel care apreciază oportunitatea tratamentului antibiotic și nici într-un caz o persoană care nu are pregătire. Nu de alta, dar riscul de a selecta bacterii care să devină rezistente la antibiotic în viitorul apropiat sau îndepărtat este foarte mare și acest lucru ne creează și poate să aibă consecințe pe termen lung asupra stării noastre de sănătate”.

Referitor la febră și contextul în care aceasta devine periculoasă, managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat: „Trebuie să știm că febra este până la urmă un mecanism de apărare al organismului, un mecanism prin care organismul luptă împotriva replicării virale. Prin urmare, ea este normală într-o infecție virală, într-o infecție bacteriană, normală din perspectiva modului în care organismul nostru se apără de infecție. Sigur că da, trebuie redusă cu tratament specific, cu medicamente care să scadă febra, însă putem spune că o atenție deosebită trebuie să acordăm sindromului febril (…) dacă el trece peste 38,5”.

Întrebată care sunt cu adevărat parametrii pe care ar trebui să îi urmărim în cazul în care ne tratăm de coronavirus la domiciliu, medicul a afirmat: „În primul rând, trebuie să urmărim, dacă avem un dispozitiv pulsoximetru, saturația oxigenului. O saturație sub 93 trebuie să ne trimită către medicul de familie, să dăm un telefon medicului de familie sau să apelăm 112. Dacă nu avem un pulsoximetru, este extrem de important să monitorizăm frecvența respiratorie. Atunci când frecvența respiratorie crește și – normalul respirațiilor pe minut este de 16-18 – dacă ajungem la o frecvență de 25-30 de respirații pe minut, cu adevărat trebuie să fim îngrijorați de ce se întâmplă cu starea noastră și să cerem ajutor din partea medicului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`