Beatrice Mahler a explicat de ce în România mor mai mulți oameni de COVID-19, față de statele care înregistrează un număr mai mare de cazuri

Beatrice Mahler a explicat de ce în România mor mai mulți oameni de COVID-19, față de statele care înregistrează un număr mai mare de cazuri

Valul doi al pandemiei de COVID-19 a început în Europa, iar cazurile raportate zilnic, în România și în alte state europene, ajung la numere din ce în ce mai mari. Chiar și așa însă, o serie de țări înregistrează un număr de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 mai mare față de cel al României, dar bilanțul deceselor este mult mai mic, comparativ cu țara noastră.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București a explicat, pentru Digi24, de ce este de părere că România este una dintre țările fruntașe la decesele de COVID-19, din Europa. Mahler este de părere că există cauze multiple ce au condus la aceste numere zilnice de morți, iar acestea depinde și de gradul de dezvoltare al fiecărei regiuni din țară.

Problemele de sănătate ale populației, o posibilă cauză a numărului mare de decese

Managerul Institutului Marius Nasta din București a explicat faptul că numărul ridicat de decese ar putea avea mai multe cauze, precum problemele de sănătate ale populației, alături de serviciile de sănătate deficitare și mai ales gradul de dezvoltare al unei anumite regiuni.

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate – și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România. Prin urmare, cred că avem cauze multiple, care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi”, a declarat ea pentru sursa citată mai sus.

Infecțiile nosocomiale și atenția personalului medical

Întrebată dacă este vorba și despre infecțiile nosocomiale, ce ar putea fi luate din spitale, Beatrice Mahler a explicat faptul că „este extrem de important să fim transparenți și raportarea lor să se facă din primul moment, de fapt monitorizarea infecțiilor nosocomiale este obligatoriu să fie făcută zilnic, iar implicarea personalului trebuie să fie de la asistenta de salon până la manager, pentru că altfel riscăm să pierdem vieți și din cauza infecțiilor nosocomiale.

Cu siguranță pandemia de COVID ne aduce în față o nouă situație legată de infecțiile nosocomiale, pentru că impactul cel mai mare al infecțiilor nosocomiale îl avem la nivelul pacientului care vine în spital, dar să nu uităm că tot infecție nosocomială este și infecția pe care o poate lua de la personalul care îngrijește pacientul și în această perioadă avem persoane care pot fi declarate – mă refer din momentul pandemiei de COVID – cu infecții nosocomiale asociate ocupației pe care o au”, a preciat medicul Beatrice Mahler, pentru sursa citată mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourilor fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI