Beatrice Mahler: Când vorbim de un pacient COVID, vorbim de unul cu evoluție imprevizibilă / Un lucru bun al săptămânii e că s-a rămas oarecum într-o zonă de platou (VIDEO)

Beatrice Mahler: Când vorbim de un pacient COVID, vorbim de unul cu evoluție imprevizibilă / Un lucru bun al săptămânii e că s-a rămas oarecum într-o zonă de platou (VIDEO)
Foto: facebook.com/beatrice.mahler

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, și-a exprimat speranța că restricțiile și recomandările de protecție sanitarăfăcute populației vor fi respectate. „Un lucru bun al acestei săptămâni a fost că numărul de infectări a rămas oarecum într-o zonă de platou”, a declarat medicul, sâmbătă, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Beatrice Mahler, în direct pe B1 TV

„Așa cum știm și din situația internațională, atunci când vorbim de un pacient COVID, vorbim de un pacient cu evoluție imprevizibilă. Chiar dacă secția de Terapie Intensivă din Institutul Marius Nasta dispune de dotare nouă și performantă, atunci când pacientul critic ajunge în Terapie Intensivă și depășește momentul de asigurare a nivelului de oxigen în sânge prin ventilație non-invazivă, iar intubarea este ultima soluție de a salva viața acelui pacient, dificultatea momentului este extrem de mare și această afecțiune mult mai mult decât toate cele pe care le-am cunoscut până acum duce la o rată de mortalitate crescută”, a explicat Beatrice Mahler.

Întrebată ce se poate face în condițiile în care numărul de pacienți cu coronavirus din secțiile de Terapie Intensivă pare să capete amploare zilnic, precum și dacă să ne așteptăm ca măcar efectul restricțiilor să fie sesizabil într-o săptămână, două, Beatrice Mahler a răspuns: „Un lucru bun al acestei săptămâni a fost că numărul de infectări a rămas oarecum într-o zonă de platou și să sperăm că în următoarea perioadă nu va crește și măsurile, și recomandările făcute populației vor fi respectate. Pe de altă parte, testarea este un obiectiv care trebuie atins și orice pacient care este simptomatic trebuie să ajungă într-o instituție sau trebuie să solicite, mai bine zis, de la serviciile de ambulanță testarea. Este extrem de important ca pacientul să fie testat, iar ulterior izolat și respectarea izolării să fie făcută. Un alt lucru extrem de important, pentru că din acest număr mare de pacienți diagnosticați în fiecare zi, un număr mare dintre ei rămân la domiciliu. Această situație este posibilă, dar nu înseamnă că pacienții care sunt la domiciliu cu simptome ușoare nu trebuie să fie foarte atenți la starea lor de sănătate, să își monitorizeze simptomatologia, să discute cu medicul de familie dacă starea lor de sănătate se deteriorează, iar în cazul în care saturația scade sub 93, lucru care poate fi măsurat la domiciliu cu un aparat extrem de ușor, atunci să apeleze serviciul 112 pentru a ajunge la o unitate sanitară”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria