Băuturile preferate ale turiștilor din Mamaia. Alegerile în vogă i-au surprins pe mulți dintre ei

Băuturile preferate ale turiștilor din Mamaia. Alegerile în vogă i-au surprins pe mulți dintre ei
Sursa foto. Shutterstock

Cele mai sofisticate variante de cocktail-uri sau răcoritoare se găsesc pe litoral. Barmanii au făcut din preparea cocktail-urilor o adevărată artă. În Mamaia Nord, în topul preferințelor turiștilor sunt mixurile colorate și cu puțin alcool.

„Aici avem un Fuji-Fog. Reprezentarea fiind un gin japonez, împreună cu un lichior de cireşe, adus din Japonia, puţin fresh de lămâie. Iar pentru că este foarte cald afară, am venit cu o gheaţă carbonică şi o vom activa puţin”, spune un barman. Pe plajele simandicoase, căldura nu se combate cu bere sau sucuri cu gheață, ci cu băuturi de lux, conform observatornews.

Care sunt cocktail-urile din trend

Cocktail-urile pe bază de gin sunt în trend în acest an, spus barmanii.

„Un astfel de cocktail variază între 39 şi 49 de lei. Avem şi o ginotecă şi lumea poate varia ginul tonic pe care-l doreşte. Noi tot timpul recomandăm pe partea de plajă să se consume cât mai puţin alcool şi cât mai multe băuturi răcoritoare”, spune Antonio Băluţă, manager bar.

Cea mai bună variantă o reprezintă cocktail-urile din fructe sau limonadele. „Foarte bine diluate cele cu gheaţă pisată, cu mentă multă, cu lămâie. Mojito este cel mai bine vândut, Hugo e pentru doamne. Dar Mojito este recomandarea mea pentru zilele însorite, caniculare”, a precizat Laurențiu Bartosin, barman.

Doar puțin alcool pe plajă

Medicii și barmanii recomandă ca pe plajă să nu se consume foarte mult alcool. „Important este să nu consumăm alcool, pentru că alcoolul accentuează şi mai tare procentul de deshidratare. Este bine să consumăm cantităţi adecvate de apă, în principal apă, dar şi alte lichide, doi litri, trei litri şi uneori şi patru, dacă stau foarte mult la soare şi la căldură şi se deshidratează”, recomandă Mihaela Iftene, nutriţionist.

Urmează zile caniculare pe litoralul românesc. Vineri, termomentrele vor arăta peste 34 de grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`