Băuturile carbogazoase, otravă curată pentru consumatorii cu boli cardiovasculare, diabet sau cancer

Băuturile carbogazoase, otravă curată pentru consumatorii cu boli cardiovasculare, diabet sau cancer
Foto: enational.ro

UPDATE: Asociația Națională pentru Băuturi Răcoritoare susține că: ”studiul publicat în revista “Circulation” din Statele Unite ale Americii nu stabilește o relație de cauzalitate între consumul de băuturi răcoritoare îndulcite cu zahăr și bolile cronice. Concluziile studiului arată că subiecții acestuia au decedat de boli cronice, precum diabetul, bolile cardiovasculare sau cancer”.

”Cercetătorii nu oferă nicio dovadă luând în calcul consumul de băuturi răcoritoare la nivel global și concluzionează că aceste băuturi reprezintă o cauză a deceselor, chiar dacă autorii înșiși recunosc că subiecții sufereau de boli cronice. Toate alimentele și băuturile pot fi consumate cu moderație, ca parte a unei diete echilibrate și a unui stil de viață activ”, mai transmite Asociația.

În plin sezon estival consumăm sucuri de pe rafturile magazinelor, fără să ne gândim că anual 184.000 de oameni mor din pricina băuturilor carbogazoase şi dulci, informează B1 TV.

Lichidele consistente în zahăr s-au dovedit otravă curată pentru consumatorii cu boli cardiovasculare, diabet sau cancer. O demonstrează un studiu publicat de revista americană „Circulation”.

Concluziile sunt întărite şi de studiile comparative realizate în România, unde consumatorii deşi cunosc pericolul nu pot renunţa la sucurile din comerţ.

Cercetătorii spun că se poate ajunge la deces dacă persoanele cu boli cardiovasculare, diabet sau cancer nu renunţă la consumul sucurilor care sunt la tot pasul prin magazine. Nutriţioniştii explică de ce băuturile carbogazoase şi dulci pun în pericol sănătatea şi viaţa consumatorului.

Specialiştii citaţi de revista americană Circulation au stabilit că 133.000 de decese legate de consumul acestor băuturi s-au produs ca rezultat al diabetului, 45.000 ca rezultat al bolilor cardiovasculare și 6.450 al cancerului.

Românii care au conştientizat pericolul din sticlele frumos colorate şi ambalate au renunţat la sucuri şi se hidreateazp cu apă sau băuturi pregătite în casă.

Estimările de consum s-au făcut în baza a 62 de anchete alimentare efectuate asupra unui număr de peste 61 de mii de persoane, între anii 1980 și 2010, în 51 de țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`