Bătrâni sechestrați în București. Metoda prin care li s-au furat casele și averea

Bătrâni sechestrați în București. Metoda prin care li s-au furat casele și averea
Foto simbol: Pixabay

Polițiștii au făcut percheziții domiciliare în București și județul Ilfov într-un dosar de lipsire de libertate și înșelăciune. Gruparea sechestra bătrânii cu dizabilități, care nu aveau moștenitori, și le luau casele.

Oamenii în vârstă, ținuți în condiții mizere

Bătrânii se aflau într-o locuință în condiții improprii și erau permanent monitorizați și amenințați pentru a le da făptașilor casele și averea. Infracțiunile au început din 2017, scrie observatornews.

„În această dimineaţă, 6 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 11 Poliţie pun în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune”, a anunțat, miercuri, Poliţia Capitalei.

Bănuiții s-au căsătorit cu bătrânii

Suspecții chiar s-au căsătorit cu bătrânii, în ciuda diferențele foarte mari de vârstă, metodă prin care le deposeda de avere, fie după decesul acestora, fie prin acte juridice. Principalul suspect are 46 de ani și s-a căsătorit cu o femeie de 72 de ani.

Făptașii au primit chiar și consultanță de la doi juriști pentru a încheia documente infracționale pe care le prezentau oficiilor de stare civilă.
„În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior. În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, mai transmite Poliția din București.

Două din cele șase case preluate de la victim au fost vândute, iar în locuința în care se aflau bătrânii polițiștii au găsit 22.000 de euro.
Bătrânii vor fi transportați la spital, iar, ulterior, vor fi internați în centrele de primire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`