Băsescu susține că Iohannis are o contribuție la legitimarea mitigurilor: Eu nu m-aș fi dus în stradă. Nu pot să merg la proteste. Nu vreau să contribui la politizarea acestei mișcări (VIDEO)

Băsescu susține că Iohannis are o contribuție la legitimarea mitigurilor: Eu nu m-aș fi dus în stradă. Nu pot să merg la proteste. Nu vreau să contribui la politizarea acestei mișcări (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat luni, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că în cazul protestelor din ultima perioadă ar putea fi vorba despre ”o strângere a națiunii în jurul unui subiect în care li s-a părut că au fost păcăliți de guvern”. Senatorul PMP a mai precizat și că este posibil ca președintele Klaus Iohannis să aibă o contribuție la legitimarea acestori mitinguri prin faptul că a mers în mijlocul protestatarilor.

”De unde și eu am fost îngrijorat în fază inițială, înțelegând că acest proces, această revoltă nu este numai la ne-PSD-iști, sunt și mulți PSD-iști care, pe atmosfera creată, dezavuează acțiunea guvernului. Iau în considerație că putem vorbi și de o strângere a națiunii în jurul unui subiect în care li s-a părut că au fost păcăliți de guvern. Modul cum au prezentat-o, modul cum au aruncat-o pe piață, modul cum au dat-o li s-a părut o păcăleală și sunt furioși inclusiv votanți PSD. Deci n-aș fi atât de pesimist că suntem pe calea dezagregării națiunii și a ruperii ei în două pentru că mă uit ce reacție este la susținătorii PSD. S-au dus la Cotroceni câteva sute, deci atât a putut ieși în apărarea Guvernului Grindeanu”, a declarat Băsescu.

Băsescu susține că Iohannis are o contribuție la legitimarea mitigurilor: Eu nu m-aș fi dus în stradă. Nu pot să merg la proteste. Nu vreau să contribui la politizarea acestei mișcări

#DIRECT_ONE_i265i8#

Fostul președinte a mai vorbit și cei care au ieșit în stradă, precizând că este vorba despre ”o categorie de oameni care trăiește pe picioarele ei și a avut sentimentul acut că a fost păcălită”.

”Cred că nimeni nu este dispus să se angajeze într-o acțiune de nerecunoaștere a rezultatului alegerilor acum, la nici două luni, dar mare parte din români au avut senzația că au fost păcăliți”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă crede că președintele Iohannis ar mai desemna un premier de la PSD în cazul în care Grindeanu și-ar da demisia, fostul șef al statului a răspuns:

”Dacă această coaliție, cu sprijinul UDMR rămâne solidară, n-ai ce să faci”.

De asemenea, Băsescu a explicat de ce nu a participat la protestele din ultimele zile și a vorbit despre ieșirea în stradă a lui Klaus Iohannis la începutul manifestațiilor.

”Probabil că are (Klaus Iohannis – n.r.) o parte de contribuție și de legitmare a mitingurilor ilegale, eu nu m-aș fi dus. (…) Nu pot (să merg la proteste – n.r.). Sunt mitinguri ilegale, fără autorizație. Și nici nu vreau să contribui la politizarea acestei mișcări care, până una alta, pare o mișcare sinceră, eu așa o etichetez”, a mai spus Traian Băsescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`