Traian Băsescu condamnă ipocrizia Olandei: Dacă ne luăm după standardele lui Rutte şi Timmermans, compania Damen trebuia descalificată din licitaţia pentru achiziţia corvetelor (VIDEO)

Traian Băsescu condamnă ipocrizia Olandei: Dacă ne luăm după standardele lui Rutte şi Timmermans, compania Damen trebuia descalificată din licitaţia pentru achiziţia corvetelor (VIDEO)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a remarcat, într-o intervenţie telefonică pentru B1TV, cum criticile oficialilor olandezi la adresa României s-au înmulţit în ultima perioadă, exact în contextul în care urmează să se anunţe câştigătorul licitaţiei pentru corvetele multifuncţionale care vor intra în dotarea Armatei Române.

Băsescu a ţinut să sublineze ipocrizia oficialilor olandezi, arătând că dacă standardele pe care le prezintă public s-ar aplica şi în această situaţie, atunci Damen ar fi fost descalificată din cadrul licitaţiei.

„În condiţiile în care Damen, şantier naval olandez, care activează şi în România la Galaţi şi la Mangalia, este înscris în cursa pentru a obţine un contract de 1,6 miliarde la Armata Română se produce o succesiune de evenimente gestionate de olandezi.

Pe 12 septembrie vine Mark Rutte la Bucureşti cu un tupeu incredibil să ne spună că nu intrăm în Schengen că e corupţie la noi. Pe 1 octombrie, deci la 2 săptămâni, domnul Frans Timmermans, tot olandez, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi fost ministru de Externe în Guvernul lui Rutte, ne face un raport foarte general dar demolator legat de justiţie. Eu nu zic că nu a avut şi dreptate, dar a avut şi multe interpretări forţate. Şi pe urmă, altă belea olandeză vine pe capul nostru, la 22 de zile după raportul lui Timmermans din comisia LIBE ne trezim că raportor al Comisiei de la Veneţia este olandezul Martin Kuijer, cel care a făcut raportul în care se merge până chiar la a ne cere să modificăm Constituţia.

Nu am putut să nu observ că toţi aceşti olandezi au venit în avalanşă în preajma atribuirii unui contract de 1,6 miliarde în care este competitor şi Damen din Olanda în condiţiile în care Damen din Olanda are destule acuzaţii de corupţie. Dacă ne luăm după standardele lui Mark Rutte, Frans Timmermans şi chiar ale domnului Martin Kuijer trebuia să scoatem afară din licitaţie compania Damen pentru că sunt serioase suspiciuni de coruţie, iar compania este în ancheta procuraturii olandeze pentru mituit prin intermediari guverne din Sierra Leone, Ghana, Togo, Libia, Brazilia şi Chile”, a afirmat Traian Băsescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministerul Apărării Naționale a transmis vineri, printr-un comunicat de presă, că procedura specifică de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial „Corveta multifuncțională” se află în etapa de evaluare a ofertelor depuse în data de 2 octombrie 2018. Termenul de finalizare este 15 noiembrie. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`