Băsescu, despre uciderea lui bin Laden: „Este începutul sfârşitului, un moment extraordinar”

Băsescu, despre uciderea lui bin Laden: „Este începutul sfârşitului, un moment extraordinar”
Foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, la întrevederea cu subsecretarul de stat al SUA, Ellen Taucher, că a notat marele succes al Guvernului SUA, precizând că uciderea lui bin Laden reprezintă „începtul sfârşitului” şi un moment extraordinar pentru ce se întâmplă în ţările arabe, informează Mediafax.

„Notăm marele succes al Guvernului SUA. Este începutul sfârşitului şi un moment extraordinar pentru ceea ce se întâmplă în ţările arabe”, a spus Băsescu.

Sebsecretarul de stat al SUA pentru controlul armanentelor şi securitate internaţională, Ellen Taucher, a spus că moartea teroristului numărul unu din lume, aduce linişte sufletească familiilor celor care au murit în evenimentele din 11 septembrie, dar şi supravieţuitorilor.

„Aduce multă linişte sufletească pentru familiile şi supravieţuitorii din urma atacurilor de la 11 septembrie şi arată foarte clar că, dacă le faci rău americanilor, dacă distrugi speranţele şi visele poporului american, nu vom lăsa ca acest lucru să se întâmple. Şi vă vom prinde!”, a spus Ellen Taucher.

Ellen Taucher a menţionat că „ar fi foarte dificil” să ducă astfel de lupte, „fără aliaţi ca România”.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, luni, că Osama bin Laden a fost prins şi ucis de un comando american, în ascunzătoarea sa din Pakistan.

„Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida”, a afirmat Obama.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, luni seară, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. Administraţia Prezidenţială a menţionat, într-un comunicat, că şeful statului va face o declaraţie de presă, în cursul zilei de marţi, cu privire la tematica abordată.

Citeşte AICI mai multe despre uciderea lui Osama bin Laden.

Băsescu, despre uciderea lui bin Laden

Urmăriți B1TV.ro și pe
`