Bartolomeu I, Arhiepiscopul și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, internat în SUA. Care este starea Patriarhului

Bartolomeu I, Arhiepiscopul și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, internat în SUA. Care este starea Patriarhului
Bartolomeu I

Bartolomeu I, Arhiepiscopul și Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a fost internat de urgență, în timpul vizitei sale din SUA, înaintea unei slujbe de la Catedrala Sfânta Sofia, din Washington.

Potrivit unui comunicat oferit de către arhidioceza ortodoxă greacă a Americii, starea Patriarhului nu este gravă, internarea lui fiind pe fondul unei călătorii lungi și a evenimentelor ulterioare. 

Bartolomeu I are 81 de ani, iar la recomandarea medicului său, el urma să petreacă o noapte în cadrul Spitalului Universitar George Washington, pentru a fi ținut sub observație. Acesta urmează să fie externat luni, iar vizita lui va continua până pe 3 noiembrie. 

Stătător simbolic al celor peste 300 de milioane de creștini ortodocși

În 1972, Bartolomeu I este ales în funcția de șef al Cancelariei Patriarhiei Ecumenice din Istanbul, iar în 1990 este ales Mitropolit de Calcedo.  Apoi, cei 15 Mitropoliţi ai Sfântului Sinod l-au ales pe Bartolomeu I să fie Arhiepiscop al Constantinopolului şi Patriarh Ecumenic, întâi stătător simbolic al celor aproximativ 300 de milioane de creştini ortodocşi din întreaga lume. 

Bartolomeu I este recunoscut pentru dialogul său deschis în fața religiilor și confesiunilor, Bartolomeu I a fost primul preot ortodox care, de la Marea Schismă din 1054, a asistat la încoronarea papei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`