Bărbatul suspectat de incendiul de la Parlament a fost prins și ridicat din camera de hotel. Incendiatorul are 58 de ani și este din județul Vaslui

Bărbatul suspectat de incendiul de la Parlament a fost prins și ridicat din camera de hotel. Incendiatorul are 58 de ani și este din județul Vaslui
sursă foto: captură B1TV

Bărbatul suspectat că a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor, în Sala Constantin Brâncuşi, a fost prins.
Potrivit Gândul, Poliția a reușit să îl identifice și, în cele din urmă, să îl rețină pe incendiator, analizând imaginile de pe camerele de supraveghere și, după ce au fost organizate filtre în toată Capitala pentru depistarea acestuia.

Nicușor Ochiana este din comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui

Bărbatul a fost prins în Sectorul 3, la Hotel Vitan din calea Vitan 273 și va fi dus la Secția 17 pentru audieri. Potrivit surselor judiciare, bărbatul este de loc din Vaslui.

Individul în vârstă de 58 de ani se numește Nicușor Ochiana și este din comuna Ștefan cel Mare.
”În urma activităţilor desfăşurate de Poliţiştii Capitalei a fost depistat un bărbat, bănuit de comiterea faptei”, a transmis, marţi seară, Poliţia Capitalei.

Bărbatul este suspectat că, marţi, a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor, în Sala Constantin Brâncuşi, şi apoi a dispărut.

Mai multe fotografii cu chipul său au fost făcute publice de către autorităţi, prinderea sa fiind anunţată la aproape zece ore de la producerea incidentului de securitate.

Riscă pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani

Autorităţile au anunţat că fapta de care este bănuit este ”distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri”.
MAI a precizat anterior că această faptă se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Un incendiu a avut loc marți la prânz la Palatul Parlamentului, într-un magazin de suveniruri aflat în zona de intrare a vizitatorilor de la Camera Deputaților, unde un bărbat a aruncat cu o substanță inflamabilă. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate. Poliția îl caută pe suspect și a dat publicității imagini cu acesta.

Un vizitator este cel care a dat foc unui magazin de suveniruri aflat în proximitatea Sălii de expoziţii „Constantin Brâncuşi”, de la nivelul S2 al clădirii Parlamentului. Jandarmeria Română spune că bărbatul a dat foc unor bunuri pe care le avea, după care a plecat de la faţa locului.

În zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control si securitate ale SPP.

Jandarmeria precizează că „bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii”. În urma incendiului, o angajată a suferit un atac de panică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`