Bărbatul care s-a înecat cu mâncare, într-un restaurant din Braşov, și care fusese salvat după intervenţia echipajului de la Ambulanţă şi după ce medici de la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti au îndepărtat din plămân resturile alimentare, s-a stins din viață.
Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, era singur la o masă de pe terasa restaurantului și tocmai îi ceruse ospătarului nota de plată. Când a venit cu nota, ospătarul l-a găsit pe client stând nemișcat, pe scaun.
Astfel că, a alertat autoritățile. Medicii de la SMURD au reușit să îi repornească inima, după o resuscitare care a durat 26 de minute.
Din nefericire, manevrele de resuscitare au fost începute doar după sosirea echipajului de urgență.
„Cel mai important în situația acestui pacient era dacă cineva de la fața locului ar fi făcut manevre de resuscitare cât se poate de repede”, a declarat Romeo Boancă, medic Spitalul Județean de Urgență Brașov, potrivit Știrileprotv.
În cele din urmă, bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Brașov în stare gravă, însă doctorii au constatat că resturile de mâncare îi ajunseseră în plămâni. Nu aveau specialiști în bronhologie intervențională, iar starea pacientului nu permitea transportul, așa că au apelat la ajutorul colegilor de la București.
Doi medici de la Marius Nasta au fost chemați, în miez de noapte, de acasă, și duși cu ambulanța la Brașov. În primă instanță, omul a fost salvat.
„A durat relativ puțin și a fost atunci pe moment un succes, am reușit să curățăm toate resturile de mâncare și secrețiile care se acumulaseră”, a declarat Dragoș Băiceanu, medic pneumolog Institutul Marius Nasta.
Totodată, Silviu Dumitru, medic bronholog Institutul Marius Nasta, a afirmat că procedura a fost rapidă, însă a doua zi bărbatul a intrat într-un nou stop respirator, care nu a mai putut fi resuscitat.