Bărbat din Vaslui găsit inconștient în beciul casei. Mustul era la fermentat

Bărbat din Vaslui găsit inconștient în beciul casei. Mustul era la fermentat
Sursă foto: Pixabay

Un bărbat de 74 de ani din comuna Muntenii de Sus, din județul Vaslui, a fost găsit, vineri, inconștient după ce a mers în beci să facă mustul care se afla în proces de fermentație.

Ce a pățit bărbatul

După ce a intrat în beciul în care se aflau mai multe vase cu must puse la fermentat, a amețit și și-a pierdut cunoștința. Acesta s-a intoxicat du dioxid de carbon, conform știrileprotv.

Vecinii au fost cei care l-au găsit inconștient pe bărbat și l-au scos din până. Pompierii au găsit victima semiconștientă. Echipajul medical sosit la fața locului i-au oferit bărbatului îngrijirile medicale de specialitate, iar după ce și-a revenit a refuzat să meargă la spital.

Recomandările pompierilor

Pompierii avertizează în privința riscului de intoxicație cu dioxid de carbon care se acumulează în spațiile în care este pus mustul la fermentat. Aceștia au menționat că toamna se înregistrează cel mai mare număr de intoxicații cu dioxid de carbon.

„Acest gaz emanat în urma procesului de fermentare este o substanţă toxică, fără miros, gust şi culoare, iar inhalarea acestuia poate deveni fatală pentru oameni, în cazul aflării îndelungate în spaţii închise şi neaerisite. Fiind mai greu decât aerul, dioxidul de carbon se acumulează jos la suprafaţa solului, în concentraţii înalte, iar aflarea în beciuri şi subsoluri nedotate cu canale de ventilare reprezintă un risc pentru viaţa şi sănătatea persoanelor. În funcţie de durata de expunere şi concentraţia de dioxid de carbon din aer, intoxicaţia cu acest gaz se manifestă prin dureri de cap, ameţeli şi somnolenţă, iar în cazuri grave convulsii, comă şi chiar deces. De cele mai multe ori, victime devin chiar şi persoanele care încearcă să îi salveze pe cei intoxicaţi”, mai transmit reprezentanţii ISU Vaslui.

Aceștia recomandă ca vinul să nu fie pus la fermentat în spațiile închise pentru a evita astfel de incidente, iar dacă intră în încăperi închise să aprindă o lumânare, iar în cazul în care se stinge, înseamnă că în acel spațiu nu există suficient oxigen.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`