Bărbat din Neamț, condamnat la 13 ani de închisoare după ce a ucis doi oameni într-un accident / El era sub influența alcoolului

Bărbat din Neamț, condamnat la 13 ani de închisoare după ce a ucis doi oameni într-un accident / El era sub influența alcoolului
Sursa Foto: Poliția Română / Facebook

Un bărbat din Neamț a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a ucis două persoane într-un accident rutier.

Tragedia a avut loc acum 5 ani, când legea ANASTASIA nu era în vigoare. Magistrații au arătat că bărbatul i-a pus în pericol cu bunăștiință pe cei aflați cu el. După ce va sta la închisoare 13 ani, el nu va mai avea voie să conducă timp de patru ani.

S-a urcat la volan cu o alcoolemie de 1,94

În urmă cu 5 ani, patru persoane s-au urcat cu șoferul în mașină într-o cursă care avea să se transforme într-o tragedie. Bărbatul, cu o alcoolemie de 1,94, a condus haotic pe un drum din Secuieni, Neamț.

La un moment dat, șoferul a pierdut controlul autovehiculului și a lovit violent un cap de pod, iar apoi a fost proiectat într-un copac. Doi dintre pasageri, un polițist și fiul unui șef de post, au murit pe loc.

„Vă închipuiţi băiat de 38 de ani să stea 6 luni în pat operaţii din nou spitalizare greu extrem de greu.Are un şurub nescos din picior, un pic piciorul deformat dar şocul foarte mare. Nu vă zic în anii ăştia câte şedinţe la psiholog”, a spus mama unuia dintre pasagerii răniți în accident, scrie stirileprotv.ro.

Bărbatul trebuie să săvârșească întreaga pedeapsă, după ce magistrații au arătat că el era conștient de pericol și că, fiind sub influența alcoolului, a condus cu o viteză mult prea mare.

„Vorbim despre o infracţiune săvârşită după vechea reglementare adică cea existentă în 2019.Omorul calificat presupune o certitudine şi mai ales o conştientizare a situaţiei în care se afla şoferul când a condus. Faptul că era sub influenţa alcoolului faptul că era conştient de pericolul în care poate fi pus pasagerul”, a declarat Petru Ivașcu, avocat.

Până sâmbătă, 20 ianuarie, bărbatul din Neamț poate face apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`