Bărbat din Iași, izolat la domiciliu după ce s-a întors, recent, din China 

Bărbat din Iași, izolat la domiciliu după ce s-a întors, recent, din China 
Foto: pixabay.com

Un bărbat din Iași este izolat la domiciliu, după ce s-a întors recent din China, unde a petrecut Anul Nou Chinezesc, anunță reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.

„Este un bărbat venit din China să lucreze în Iaşi, unde s-a stabilit cu familia. De zece zile el se află în carantină la domiciliu, după ce a fost în China pentru a petrece cu familia de acolo Anul Nou Chinezesc. Când a revenit, a fost evaluat atât în Germania, cât şi pe Aeroportul Internaţional Otopeni din Bucureşti. Starea de sănătate îi este monitorizată de când a ajuns în România, nefiind înregistrată nicio stare de rău”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi pentru Agerpres.

La nivel mondial, peste 2.400 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor de contaminare se apropie de 80.000.

Amintim, în acest context, că în ultimele două zile numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a crescut foarte mult în Italia. Trei persoane au decedat în nordul țării și alte peste 150 au fost diagnosticate cu temutul virus.

Cele mai afectate sunt regiunile Lombardia și Veneto, acolo unde trăiesc sute de mii de români.
În aceste condiții, Ministerul român al Sănătății a anunțat, duminică, instituirea unor măsuri suplimentare în cazul românilor care se întorc în țară din provinciile italiene grav afectate de epidemie.

Astfel, reprezentanții Ministerului precizează, printr-un comunicat de presă, că persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit, în ultimele două săptămâni, în aceste zone, vor fi plasate în carantină pentru 14 zile.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la punctele de frontieră terestre, maritime/fluviale și aeriene.

Până în acest momnent, autoritățile italiene nu au raportat cazuri de cetățeni români care să aibă simptomele specifice infecției cu coronavirus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`