Bărbat de 28 de ani din Ialomița, reținut după ce a folosit o diplomă falsă de bacalureat pentru a se înscrie la facultate

Bărbat de 28 de ani din Ialomița, reținut după ce a folosit o diplomă falsă de bacalureat pentru a se înscrie la facultate
Sursa foto: Pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Ialomția a fost reținut, miercuri, 3 iulie, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale scrie Ziua de Constanța.

Tânăr reținut după ce și-a falsificat o diplomă de bacalaureat. El voia să se înscrie la o facultate

În perioada iunie-iulie 2024, polițiștii de investigare a criminalității economice s-au ocupat de documentarea activității infracționale a unui bărbat de 28 de ani, care și-ar fi falsificat o diplimă de bacalaureat. Acesta ar fi folosit documentul pentru a se înscrie la o facultate.

„În cursul zilei de ieri, 3 iulie, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința tânărului, în urma căreia au fost descoperite și ridicate documente și bunuri de interes pentru cauză”, au transmis reprezentanții IPJ Ialomița.

După cele întâmplate, tânărul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare al inspectoratului, iar joi, 4 iulie, a fost prezentat Judecătoriei Urziceni cu propunere de arestare preventivă.

„În cauză, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, au mai transmis autoritățile.

Amintim că, anul acesta, subiectele de la proba de Limba și literatura română au apărut în mediul online. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de divulgare a infromațiilor secrete de serviciu sau publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`