CORONAVIRUS | Râmnicu Vâlcea: Un bărbat aflat în autoizolare s-a îmbătat, a plecat de acasă cu mașina și a provocat un accident

CORONAVIRUS | Râmnicu Vâlcea: Un bărbat aflat în autoizolare s-a îmbătat, a plecat de acasă cu mașina și a provocat un accident

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea, aflat în izolare acasă, a băut și a plecat cu maşina la plimbare, joi dimineaţa.

Astfel, bărbatul de 32 de ani, care s-a întors din Italia în data de 9 martie, a provocat un accident rutier pe o stradă din oraș.

Autoritățile sosite la fața locului l-au testat cu aparatul etilotest și au descoperit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Poliţiştii s-au deplasat la fața locului și au stabilit că un bărbat de 32 de ani, în timp ce se deplasa pe strada Râureni, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a lovit un alt autoturism ce circula din sens opus. Fiind testat cu aparatul alcooltest s-a stabilit ca avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deoarece acesta venise din Italia de pe data de 09.03 a. c. s-a mai stabilit că acesta nu a respectat obligația de izolare la domiciliu pe o perioada de 14 zile”, au transmis reprezentanţii IPJ Vâlcea, scrie Hotnews.

Acum, bărbatul e cercetat penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice și zădărnicirea combaterii bolilor.

Reamintim că, autoritățile au transmis, joi, că peste 20 de persoane s-au ales cu dosar penal după ce au încălcat legea.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală”, se arată într-un comunicat de presă, transmis joi dimineață de Grupul de Comunicare Strategică.

”Până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal”, au mai transmis autoritățile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`